Billy Twomey op herhaling tijdens Jumping Amsterdam

Share
  • 24 januari 2010 17:59

door: redactie, 24 januari 2010 17:59

AMSTERDAM | STEGEN.NET
Billy Twomey ging zondag op herhaling als winnaar van de Grote prijs tijdens Jumping Amsterdam. De Ierse ruiter zegevierde met Je t’aime Flamenco en verdiende 22.500 euro. Michael Greeve werd fraai tweede. De ruiter van Stal Heins kwam in actie met Ronaldo.

Voor Michael Greeve betekende dit opnieuw een prima klassering met Ronaldo, nadat het Drentse duo oktober vorig jaar al de Grote Prijs won van het NIC Assen. Greeve kwam na Marc Houtzager als tweede de ring in, bleef foutloos en zette een scherpe tijd neer. Samantha McIntosh, Henk van de Pol en Robert Whitaker beten hun tanden stuk op Greeve’s 37,88, maar Twomey slaagde wel; hij snelde naar 36,82.

Opmerkelijk was de struikelpartij van Marc Houtzagers paard Opium. Het dier gooide na een foutloze rit zijn achterbenen in de lucht, verloor het evenwicht en kwam ten val. Houtzager bleef ongedeerd.