archief
contact
+31 6 53239630

Eric van der Vleuten grijpt net naast zege

AMSTERDAM – Eric van der Vleuten is de zege in de Grote Prijs van Amsterdam zondag in de RAI net misgelopen. De ervaren Brabantse springruiter was in de barrage met zijn WK-paard VDL Groep Utascha SFN niet snel genoeg voor de eerste prijs van 22.500 euro. Die ging naar de even geroutineerde Brit Michael Whitaker met GIG Amai. Het verschil op de finishlijn was ruim een halve seconde.

Eric van der Vleuten met Utascha. ©Jacob Melissen

Van der Vleuten verdiende met zijn verrichting in het slotstuk van Jumping Amsterdam 17,5 mille. Het was een knappe prestatie die hij leverde met de merrie Utascha van het springpaardenfonds Nederland. ,,Ik heb de wedstrijd in de wending na de dubbelsprong verloren”, verklaarde Van der Vleuten na afloop. Marc Houtzager eindigde met Tamino, ook een combinatie die vorig jaar deelnam aan de wereldtitelstrijd in Kentucky, als derde. Zijn beloning was 12.500 euro. Het verschil met collega-international Van der Vleuten was slechts 0,13.

Ben Schröder (BMC Unaniem) en Hendrik-Jan Schuttert (Cerona Z) voltooiden het eerste parcours van de Nederlandse ontwerper Rob Jansen ook zonder strafpunten. Tubbergenaar Schröder vergde in de barrage niet het uiterste van zijn 9-jarige hengst, een nakomeling van de succesvolle vererver Numero Uno, die ook Tamino en Tyson (gereden door Leon Thijssen) verwekte. De laatste combinatie eindigde in de GP als elfde.

Schröder werd vijfde net voor Schuttert. De 20-jarige debutant uit Ommen, die zich onderscheidde in het Rabo-talententeam en op grond daarvan startrecht kreeg bij Jumping, kan terugzien op een goed toernooi voor een groot publiek. Behalve met Cerona Z had hij vrijdagavond laat ook succes met Up to Date, tweede in de belangrijkste rubriek van de dag.

Stegen.net | KNHS

Total
0
Shares
0 deel
0 deel
0 deel
0 Tweet
0 deel