Maikel van der Vleuten met Arera C winnaar op Jumping Amsterdam

Share
  • 31 januari 2016 18:57

door: redactie, 31 januari 2016 18:57

AMSTERDAM | STEGEN.NET
Maikel van der Vleuten was op de slotdag van Jumping Amsterdam de beste in de Grote Prijs. De ruiter uit Someren vormde met de merrie VDL Groep Arera C de snelste foutloze combinatie in de Oranje gekleurde barrage.

Maikel van der Vleuten met Arera.

Maikel van der Vleuten won met VDL Groep Arera de Grote Prijs bij Jumping Amsterdam.
JACOB MELISSEN

Hij snelde na 37,44 seconden door de finishlijn met de snelle en wendbare merrie. Van der Vleuten, een vaste waarde in de Nederlandse equipe, dook meer dan een seconde onder de tijd van de verrassende Doron Kuipers (Zinius).

Kuipers had iets eerder Jeroen Dubbeldam met zij nieuwe aanwinst Carusso La Silla verdrongen van de eerste plaats in het voorlopige klassement. De wereld- en Europees kampioen uit Weerselo eindigde als derde.

Barrage
In totaal wisten niet minder dan 16 combinaties door te dringen tot de barrage. Elf daarvan waren van Nederlandse bodem. De marges waren niet groot: tussen de nummers één en zes zat zo’n 3 seconden verschil. Voor Van der Vleuten is het zijn tweede overwinning in Amsterdam, in 2007 won hij de Grote Prijs ook al.

Vorig jaar ging de winst naar Willem Greve. Greve kwam ook nu weer sterk voor de dag in de RAI, hij werd met Carambole N.O.P. vijfde. Albert Zoer nam met Gigolo de zevende plaats in.