Eric van der Vleuten vierde in wereldbeker Verona

Share
  • 8 november 2009 18:14

door: redactie, 8 november 2009 18:14

VERONA – Eric van der Vleuten is zondag als vierde geĂ«indigd in de wereldbeker in Verona. De ruiter uit Mierlo leverde deze prestatie met VDL Groep Tomboy. Door dit goede resultaat heeft De Vleut nu 37 punten, goed voor de tweede plaats in de tussenstand. Volgend jaar april is de finale in Genève.

Slechts vijf combinaties wisten zich in Verona voor de barrage te plaatsen en van hen was Eric van der Vleuten de enige Nederlander. Albert Zoer uit Echten liet de achtjarige schimmel Uraguay (Nairobi x Colino) debuteren in een wereldbekerwedstrijd en noteerde twee springfouten, waarmee hij uiteindelijk 16de werd en nog net Ă©Ă©n puntje voor zijn wereldbekerklassement meepakte. Leon Thijssen uit Baarlo, die met Olaf van start ging, haalde de eindstreep niet.

De wereldbeker kwalificatie werd gewonnen door de Brit Michael Whitaker met Insul Tech Amai, die niet alleen foutloos bleef, maar ook de snelste tijd noteerde. Voor Whitaker was dit de eerste wedstrijd in Europa na zijn schorsing. Vorige week ging hij al van start in het Amerikaanse Syracuse en volgende week zal hij van start gaan in Toronto. Whitaker verdiende met deze overwinning 36.000 euro.

De Duitser Gilbert Böckmann legde met No Fathers Girl beslag op de tweede plek, terwijl de Fransman Kevin Staut met Silvana derde werd.

Stegen.net | KNHS