John Whitaker klopt Gert-Jan Bruggink bij Jumping Amsterdam

Share
  • 26 januari 2014 18:45

door: redactie, 26 januari 2014 18:45

blokjeAMSTERDAM | STEGEN.NET | ANP | KNHS
John Whitaker heeft op de slotdag van Jumping Amsterdam de Grote Prijs voor zich opgeëist. De 58-jarige Brit was met de hengst Argento in de barrage Gert-Jan Bruggink, die met Primeval Dejavu toch echt van doorgalopperen houdt, te snel af. Het verschil op de finishlijn was 0,3 seconde. De Ier Alex Duffy (Living the Dream) eindigde als derde.

Gert-Jan Bruggink werd Primeval Dejavu tweede in de Grote Prijs van Jumping Amsterdam. ©Jacob Melissen

Gert-Jan Bruggink werd Primeval Dejavu tweede in de Grote Prijs van Jumping Amsterdam.
©Jacob Melissen

Leopold van Asten deed met VDL Groep Zidane een geslaagde aanval op de tijd van Whitaker, maar hoorde onderweg een balk in het zand van de RAI ploffen. Hij werd zevende, net vóór Jeroen Dubbeldam (Zenith SFN), die ook een springfout maakte. Whitaker verdiende met zijn zege 24.750 euro.

Jos Lansink behaalde een prima vierde plek. Hij reed met Ensor De Litrange Lxii een foutloze barrage in 3,83. Drie combinaties misten de barrage door een strafpunt voor tijdsoverschrijding. Daarbij zat ook Albert Voorn met Tobalio. Albert Zoer liep met Abra Kadabra twee springfouten op. Suzanne Tepper hoorde met VDL Fakir (v. Indorado) één balkje vallen.