Indoor Veendam: topavond voor Chantal Regter

  • 9 januari 2011 14:00
door: Steven Stegen, 9 januari 2011 14:00

ZUIDBROEK
De slotavond van de 49e editie van Indoor Veendam was onmiskenbaar de avond van Chantal Regter. De 22-jarige amazone, sinds kort verbonden aan Stal Eurocommerce, won twee finales, inclusief de Grote Prijs. ,,Dit had echt niet mooier gekund”, glunderde de amazone uit Tubbergen, die in de Eurohal haar eerste Grote Prijs won.

Chantal Regter in actie met Eurocommerce Vigo. ©Roos Meertens

Vorig jaar kreeg Indoor Veendam met Jeroen Dubbeldam een grote naam als winnaar. De ruiter uit Weerselo was er ook dit jaar weer bij, maar een foutje met de schimmel BCM Quality Time (v. Quantum) hield Dubbeldam dit keer buiten de barrage. Een flink aantal deelnemers liet in het parcours van Marinus Vos één springfout noteren. Echte scherprechters kende het traject niet, maar sommige paarden waren wat kijkerig in het  gedeelte langs de lange zijde, waar een dubbelsprong stond opgesteld.

Van de 40 combinaties die in de Grote Prijs aan de start kwamen bleven er acht foutloos. In de barrage zette Gerco Schröder gelijk de toon, door met de veel springvermogen tonende Eurocommerce London snel foutloos te rijden in 36,41. Maar stalgenoot Chantal Regter ging daar als tweede starter gelijk al overheen, door met Eurocommerce Vigo (v. Matterhorn) in 35,08 rond te gaan.

De tijd van Regter werd vervolgens niet meer verbeterd, al kwam publiekslieveling Jur Vrieling met Whatever met 35,96 nog aardig in de buurt. Maar de ruiter uit Holwierde moest zijn snelle rit bekopen met een fout in de dubbelsprong, zodat hij naar de vierde plaats zakte. Achter winnares Regter en Gerco Schröder plaatste de Finse amazone Nina Fagerstrom zich op de derde plaats met Viva.

De als laatste gestarte Albert Zoer kreeg met Winnipeg een pechfoutje, maar was met 36,14 ook niet snel genoeg. Wel was Zoer met zijn vijfde plaats de beste deelnemer over alle 1.40-rubrieken.

Chantal Regter won ook de 1.35-finale. Dat deed ze met Casper de Muze. ©Steven Stegen

In de 1.35-finale gaf Regter eerder op de avond ook al haar visitekaartje af. De wedstrijd kende een lastige barrage, met een dubbelsprong over de diagonaal, waarin alle zeilen moesten worden bijgezet. Ook waren er weinig opties om binnendoor te rijden. Chantal Regter wist in de barrage met Eurocommerce Casper de Muze als enige nogmaals foutloos te blijven. ,,Casper is een paard dat geweldig meedenkt. Het grappige is dat ik hier precies een jaar geleden met hem ben gedebuteerd. Ik reed toen nog voor Ben en Wim Schr√∂der.”