archief
contact
+31 6 53239630

Grote Prijs Wierden naar Chantal Regter en Rapide Viando SFN

Chantal Regter en Rapide Viando na de overwinning in Wierden. ©Hippisch Twente

WIERDEN
Chantal Regter heeft zaterdagavond haar tweede Grote Prijs in haar carrière gewonnen. De amazone uit Albergen won met ruime voorsprong de finale van Indoor Wierden met Rapide Viando SFN. ,,Hij ging geweldig”, prees Regter haar paard, dat ze vorig jaar overnam van Peter Geerink.

Het was dus haar tweede grote succes, nadat Regter in janurai 2011 de Grote Prijs van Indoor Veendam wist te winnen. Dat was in de korte periode dat ze voor Stal Eurocommerce reed. Dankzij Rapide Viando van het Springpaarden Fonds Nederland zit haar loopbaan in een stroomversnelling.

Chantal Regter en Rapide Viando vieren hun overwinning. ©Hippisch Twente

,,Rapide Viando is een fantastisch paard, echt eentje om mee te winnen. Hij wil alles voor je doen, heeft een enorme winnaarsmentaliteit, is voorzichtig en heeft vermogen. Het is een paard dat je nodig hebt voor dit werk. Toen ik hem kreeg, had hij een peesblessure gehad en we hebben anderhalf jaar de tijd genomen om hem rustig weer op te bouwen en helemaal fit te krijgen. Vijf maanden terug heb ik hem voor het eerst weer internationaal uitgebracht. Ik neem voor zoiets liever de tijd dan dat ik forceer. Ook mijn lichaam moet gezond zijn, voor een paard is dat niet anders.”

Maar liefst negen combinaties hadden zich geplaatst voor de barrage van Grote Prijs van Wierden, die zaterdagavond werd verreden in manege de Vossenbos in de buurtschap Hoge Hexel bij Wierden. Regter zette als vijfde starter een foutloze barrage neer in 32.97. ,,Toen ik onze tijd hoorde van 32.97 sec. dacht ik niet snel genoeg te zijn geweest voor de hoofdprijs. Gelukkig hadden wij met onze tijd de concurrentie zo onder druk gezet dat zij fouten maakten, waardoor we hebben gewonnen.”

De tweede plaats ging naar Harrie Wiering uit Borne met World Wide. ,,Ik heb het echt geprobeerd om Chantal op tijd te kloppen, maar als ik het ergens heb laten liggen dan was het in de lijn van de dubbel. Er voor en in de wending erna heb ik fracties van seconden laten liggen”. De Duitser Alexander Hinz, die als eerste van start moest in de barrage, eindigde met Can Fly als derde.

Uitslag Grote Prijs Wierden 2012:
1. Chantal Regter – Rapide Viando SFN (v. Heartbreaker) – 0 / 0 – 32.97
2. Harrie Wiering – World Wide (v. Corland) – 0 / 0 – 33.73
3. Alexander Hinz – Can Fly (v. Conteur I) – 0 / 0 – 35.45
4. Angelique Hoorn – VDL Zapatero (v. Chin Chin) – 0 / 0 – 35.56
5. Gerben Morsink – Carthino (v. Carthago Z) – 0 / 4 – 34.66

Total
0
Shares
0 deel
0 deel
0 deel
0 Tweet
0 deel