Zwolle: hoofdrol voor Dennis van den Brink

  • 3 januari 2011 14:03

door: redactie, 3 januari 2011 14:03

ZWOLLE – De openingsdag van 14 dagen paardensport in de IJsselhallen in Zwolle stond in het teken van een ware zegereeks van Dennis van den Brink. De beide Junioren-rubrieken en een zesjarigen-rubriek mocht de ervaren junior op zijn conto bijschrijven. De eerste dag van Zwolle International stond in het teken van de springsport. Vijf springrubrieken werden verreden en in vier van de vijf speelde Dennis van den Brink een vooraanstaande rol.

Eén van de eerste prijsuitreikingen tijdens editie 2011 van Zwolle International. 📸 Zwolle International

De belangrijkste wedstrijd bij de junioren, een 1.35m, won Dennis met zijn zilveren junioren NK-merrie Royal Queen (v. Nassau). Een paar uur eerder won hij de 1.30 wedstrijd voor junioren met de vosmerrie Wet Wet (v. Phin Phin). In deze rubriek mocht Dennis ook het derde geld in ontvangst nemen met de bruine merrie Waralda (v.No Limit).

In de ochtenduren liet hij met de bruine Casall-dochter Ultra alle andere zesjarigen in een direct-op-tijd zijn hielen zien. Tussendoor reed Dennis naar de snelste tijd in een 1.35m, maar liet met zijn zevenjarige Concorde-merrie Wianta W een balk vallen en werd naar de vijfde plaats verwezen.

O’Brien terug

In deze laatste rubriek reed Angelique Hoorn de herstelde hengst Blauwendraad’s O’Brien (v. Peter Pan) naar de tweede plek op 0,08 seconden achter winnaar Mas Veenendaal met Ultimaat (v.Calypso).

Frank Schuttert neemt een hindernis met Winchester.

De belangrijkste rubriek van de eerste dag in Zwolle kwam op naam van een Amerikaan. Andrew Ramsay reed de merrie Julia des Brumes (v. Libero H) naar het eerste geld in de 1.40m rubriek. Op een dikke seconde achterstand mocht Frank Schuttert zijn Winchester (Numero Uno x Nimmerdor) opstellen om het tweede geld in ontvangst te nemen. Teun Voets mocht het Roelofs-fokproduct Utopia (Namelus R x Joost) op de derde plaats opstellen.

De belangstelling viel in het eerste weekend een beetje tegen. ,,Het is natuurlijk erg vroeg in het jaar. Dat merk je wel”, aldus Frank Schuttert. ,,Ik heb tot gisteren ook nog niet aan Zwolle gedacht. Ik heb gewoon oud en nieuw gevierd. Ik hoefde ook pas rond een uurtje of drie hier naar toe.”

Stegen.net