archief
contact
+31 6 53239630

Zwolle: hoofd­rol voor Dennis van den Brink

ZWOLLE – De ope­nings­dag van 14 dagen paar­den­sport in de IJsselhallen in Zwolle stond in het teken van een ware zege­reeks van Dennis van den Brink. De beide Junioren-rubrie­ken en een zes­ja­ri­gen-rubriek mocht de erva­ren junior op zijn conto bij­schrij­ven. De eer­ste dag van Zwolle International stond in het teken van de spring­sport. Vijf spring­ru­brie­ken wer­den ver­re­den en in vier van de vijf speelde Dennis van den Brink een voor­aan­staande rol.

Eén van de eer­ste prijs­uit­rei­kin­gen tij­dens edi­tie 2011 van Zwolle International.

De belang­rijk­ste wed­strijd bij de juni­o­ren, een 1.35m, won Dennis met zijn zil­ve­ren juni­o­ren NK-mer­rie Royal Queen (v. Nassau). Een paar uur eer­der won hij de 1.30 wed­strijd voor juni­o­ren met de vos­mer­rie Wet Wet (v. Phin Phin). In deze rubriek mocht Dennis ook het derde geld in ont­vangst nemen met de bruine mer­rie Waralda (v.No Limit).

In de och­tend­uren liet hij met de bruine Casall-doch­ter Ultra alle andere zes­ja­ri­gen in een direct-op-tijd zijn hie­len zien. Tussendoor reed Dennis naar de snel­ste tijd in een 1.35m, maar liet met zijn zeven­ja­rige Concorde-mer­rie Wianta W een balk val­len en werd naar de vijfde plaats verwezen. 

O’Brien terug

In deze laat­ste rubriek reed Angelique Hoorn de her­stelde hengst Blauwendraad’s O’Brien (v. Peter Pan) naar de tweede plek op 0,08 secon­den ach­ter win­naar Mas Veenendaal met Ultimaat (v.Calypso).

Frank Schuttert neemt een hin­der­nis met Winchester.

De belang­rijk­ste rubriek van de eer­ste dag in Zwolle kwam op naam van een Amerikaan. Andrew Ramsay reed de mer­rie Julia des Brumes (v. Libero H) naar het eer­ste geld in de 1.40m rubriek. Op een dikke seconde ach­ter­stand mocht Frank Schuttert zijn Winchester (Numero Uno x Nimmerdor) opstel­len om het tweede geld in ont­vangst te nemen. Teun Voets mocht het Roelofs-fok­pro­duct Utopia (Namelus R x Joost) op de derde plaats opstellen.

De belang­stel­ling viel in het eer­ste week­end een beetje tegen. „Het is natuur­lijk erg vroeg in het jaar. Dat merk je wel”, aldus Frank Schuttert. „Ik heb tot gis­te­ren ook nog niet aan Zwolle gedacht. Ik heb gewoon oud en nieuw gevierd. Ik hoefde ook pas rond een uur­tje of drie hier naar toe.”

Stegen.net
gerelateerde berichten
Total
0
Share