archief
contact
+31 6 53239630

Dennis van den Brink neemt revanche in Wierden

WIERDEN – Zeventien jaar is hij pas, maar hij lijkt als ruiter een grote toekomst voor zich te hebben. Dennis van den Brink is al op jonge leeftijd een routinier in het winnen van wedstrijden. Vorige week ging het hem in België nog net mis, maar in de Vossenbos in Wierden kon zaterdagavond niemand aan hem tippen.

Dennis van den Brink met Royal Dream. ©Roos Meertens/archief

Als eerste van elf deelnemers in de barrage mocht Dennis van den Brink een tijd neerzetten. Hij stuurde zijn zevenjarige vosmerrie Royal Dream (v. Nassau) in 34,97 seconde in de hoofdrubriek van het CSI2 zo snel over het parcours dat niemand hem kon kloppen in de Grote Prijs van Wierden.

Voor de rest van het veld bleven slechts de spreekwoordelijke kruimels over. Samantha McIntosh volgde nog op een achterstand van minder dan een seconde, Stefanie van den Brink moest met Verdi 1,10 seconde toegeven op haar broer en werd derde. Hendrik Jan Schuttert met Up to Date en Kirsten Rikkert met Ugano noteerden als regionale vertegenwoordigers succesjes in de schaduw van de kleine grote man door vierde en vijfde te worden.

Dennis van den Brink, toch al bezig met een droomseizoen, had zich voor de barrage al voorgenomen dat hem niet hetzelfde mocht overkomen als een week eerder in het Belgische Welrenraedt. ,,Daar was ik ook als eerste gestart, maar was ik nog een beetje voorzichtig. Dat kostte me toen net de overwinning. Nu dacht ik: ik ga er voor de volle honderd procent voor. Royal Dream werkt altijd mee, ik kan van haar op aan. Ik had na de rit ook wel het idee dat ik weinig had laten liggen, maar je weet het maar nooit. Ruiters als Samantha McIntosh en Wesley Heijdens zijn niet de minsten. Maar het is gelukt, fantastisch.”

De kleine finale van het CSI Wierden werd gewonnen door plaatselijk favoriet Robert Vos met Michael Braun. De Wierdenaar was in de barrage sneller dan een fors leger aan concurrenten. Stefanie van den Brink eiste met Wapper de tweede plek voor zich op, Julia Kayser meldde zich met HBC Dancing Queen als derde bij de prijsuitreiking. Maja Friberg met Toronto en Steven Veldhuis met Wietvot werden vierde en vijfde in de voorwedstrijd van de Grote Prijs van Wierden.

Stegen.net

Total
0
Shares
0 deel
0 deel
0 deel
0 Tweet
0 deel