Philipp Weishaupt wint in Bordeaux

Share
  • 6 februari 2011 21:50

door: redactie, 6 februari 2011 21:50

BORDEAUX – Philipp Weishaupt heeft de wereldbekerkwalificatie voor springruiters in Bordeaux gewonnen. De Duitser was met de hengst Catoki in de barrage driekwart seconde sneller dan de Fransman Simon Delestre (Napoli du Ry). Hij verdiende met zijn zege 45.000 euro en 20 WB-punten.

De Zweed Rolf-Göran Bengtsson (Ninja La Silla) eindigde als derde. In de algemene rangschikking is hij nu tweede achter de Franse leider Kevin Staut. De Nederlanders speelden in Bordeaux geen rol van betekenis. Marc Houtzager haalde met Sterrehof’s Tamino de extra omloop niet door een springfout en eindigde als vijftiende. Leon Thijssen tikte met Tyson twee balken af.

Philipp Weishaupt stuurt Catoki naar de overwinning. ©Kit Houghton/FEI

Alvaro de Miranda won zondag de Grote Prijs van Bordeaux. Hij kreeg daarvoor een Landrover van de sponsor van het Franse evenement. De Braziliaanse springruiter bleef met Ashleigh Drossel Dan tweemaal foutloos en was in de barrage meer dan een halve seconde sneller dan Christian Ahlmann (Lorenzo). De Duitser moest zich tevreden stellen met 20.000 euro.

De Fransman Philippe Rozier (Randgraaf) eindigde voor eigen publiek als derde vóór de in Valkenswaard wonende Australische amazone Edwina Alexander (Cevo Itot du Château). Geen van de Nederlandse deelnemers kreeg startrecht in de beslissende omloop. Marc Houtzager (Sterrehof’s Opium) gooide in het eerste parcours een balk af, Leon Thijssen had met Tyson op meer hindernissen problemen.

Stegen.net | KNHS