Marcus Ehning winnaar in wereldbeker Bordeaux

  • 7 februari 2010 18:56

door: redactie, 7 februari 2010 18:56

BORDEAUX – De Nederlandse springruiters hebben in het Franse Bordeaux geen vuist kunnen maken. In de loodzware wereldbekerwedstrijd wisten slechts twee combinaties foutloos te blijven. In de beslissende barrage noteerden beide ruiters een fout, maar op de eindstreep bleek de Duitser Marcus Ehning met Leconte een honderdste van een seconde sneller te zijn dan zijn landgenoot Philipp Weishaupt met Catoki. Leon Thijssen uit Baarlo was met Tinky Winky de beste Nederlander met een 13de plek door twee springfouten.

Marcus Ehning met Leconte. ©Christophe Bricot/FEI

Harrie Smolders uit Hooge Mierde met Exquis Oliver Q en Leopold van Asten uit Duizel met VDL Groep Santana B noteerden drie springfouten en werden 17de en 22ste. Albert Zoer uit Echten maakte met Sam vier springfouten en eindigde op de 25ste plaats.

Ook in de Grote Prijs, die op zondag werd verreden, waren geen Nederlanders tot de barrage doorgedrongen. In totaal gingen 34 ruiters van start en er plaatste zich een dozijn voor de eindstrijd. Leopold van Asten noteerde met VDL Groep Amelie een springfoutje, waardoor hij als 19de eindigde. Zoer noteerde met Sam nu twee springfouten en werd 21ste, terwijl Thijssen met Olaf ook met twee foutjes aan de benen kreeg en 23ste werd. Harrie Smolders beëindigde de rit met Exquis Powerfee vrijwillig. Winnaar werd de Fransman Roger Yves Bost met Idéal de la Loge, die Marcus Ehning, deze keer met Sandro Boy, nipt voorbleef. De derde plek ging naar de Braziliaan Alvaro de Miranda met de KWPN gefokte AD Picolien Zeldenrust.

Door zijn zege in Bordeaux heeft Markus Ehning de leiding in de West-Europese League overgenomen van Eric van der Vleuten (Mierlo), die nu tweede staat. Zoer, die in Bordeaux geen wereldbekerpunten mocht bijschrijven, staat nu 18de met 34 punten terwijl Smolders 38ste staat.

Stegen.net | KNHS