Adelinde rijdt ,,mooiste kür ooit” in Den Bosch

Adelinde rijdt ,,mooiste kür ooit” in Den Bosch

26 maart 2011 22:30 Uit

Door redactie
 
Deel dit bericht
Leestijd: 2 minuten

DEN BOSCH | STEGEN.NET
Adelinde Cornelissen heeft zaterdag tijdens Indoor Brabant met overmacht haar vijfde zege in de wereldbeker van dit seizoen behaald. De Drentse amazone behaalde met Jerich Parzival met speels gemak de overwinning in de kür op muziek met 87,900%.

Nergens was sprake van spanning, waardoor Cornelissen na afloop dan ook tevreden kon vaststellen dat de vele uren trainingsarbeid hun vruchten afwierpen. Hans Peter Minderhoud legde met Exquis Nadine beslag op de derde plaats, achter een ook sterk acterende Isabell Werth met Warum Nicht FRH.

Een breed lachende Adelinde Cornelissen vergat het kleine foutje na de uitgestrekte galop direct. ,,Ik heb de afgelopen maanden heel veel energie gestoken in de details en samen met bondscoach Sjef Janssen hebben we in de training veel progressie geboekt. Nu merk ik in de wedstrijdring dat Parzival zich nergens meer door laat afleiden. Daardoor ben ik nu in staat om mij te concentreren op de verfijning van het afwerken van de onderdelen”, aldus Cornelissen.

Ook de Duitse Isabell Werth straalde van oor tot oor. ,,Ik ben enorm blij met de prestatie die Warum Nicht FRH en ik hier hebben geleverd.” Het derde stralende gezicht was van Hans Peter Minderhoud, die met de inmiddels 16-jarige merrie Exquis Nadine een schitterende kür in de zandbaan neerlegde. ,,Ze is echt in topvorm en ik merkte dat Nadine in de Kür echt voor de volle honderd procent voor me wilde werken.”

Ernes een tevreden mens
Wim Ernes, die als voorzitter van de jury fungeerde, was eveneens een tevreden mens. ,,Ik denk dat het publiek echt fantastische dressuursport heeft gezien. Adelinde scoorde bijna 88%, Isabell werd beloond met dik 82% en dan drie combinaties met 79%”. De voorzitter van de jury was lovend over de rit van Cornelissen. ,,Ik denk dat we vrijdag en zaterdag de beste Grand Prix en de mooist uitgevoerde Kür van Adelinde Cornelissen en Parzival hebben gezien. Het paard toonde gedurende beide wedstrijd enorm veel lossigheid en gedragenheid en liep met heel veel expressie beide wedstrijden. Doordat de spanning uit het paard is verdwenen en plaats heeft gemaakt voor ontspanning zie je ook dat onze waardering van 76% een half jaar geleden heeft plaats gemaakt voor een waardering nu van ruim 82%.”

Voor Nederland hebben zich voor de finale in Leipzig gewkalificeerd: Edward Gal als titelverdediger, Adelinde Cornelissen en Hans Peter Minderhoud. Per land komen maximaal drie ruiters aan de start en Christa Laarakkers uit Winschoten, die als tiende eindigde in de West-Eurpeese league, komt daardoor helaas niet voor een startpositie in de finale in aanmerking.