Alvaro de Miranda Neto succesvol in Doha

Share
  • 20 maart 2011 16:44

door: redactie, 20 maart 2011 16:44

DOHA – De hoog gedoteerde wereldbeker in Doha, de hoofdstad van Qatar, leverde een Braziliaanse zege op. Alvaro de Miranda Neto wist met AD Ashleigh Drossel Dan in de barrage als enige nogmaals foutloos te blijven.

Daardoor verwees hij de Zwitser Pius Schwizer met Carlina naar de tweede en de Duitse Meredith Michaels-Beerbaum met Shutterfly naar de derde plek. De Braziliaanse winnaar verzekerde zich van 150 duizend euro aan prijzengeld en dat terwijl de echtgenoot van Christina Onassis toch al niet armlastig is.

Jeroen Dubbeldam uit Weerselo had zich met BMC Van Grunsven Simon, net als Gerco Schröder met Eurocommerce New Orleans en Vincent Voorn met Audi’s Alpapillon-Armanie, dankzij een foutloos basisparcours, met achttien anderen weten te plaatsen voor de tweede manche. Dubbeldam en Schröder noteerden in de tweede manche een springfout, terwijl Voorn tegen dertien strafpunten aanliep. Daardoor eindigden Dubbeldam en Schröder als zesde en zevende.

Harrie Smolders noteerde met Exquis Walnut de Muze een springfout in het basisparcours, waardoor hij de wedstrijd als 25ste beëindigde. Albert Zoer noteerde met Sam twee springfouten en werd 34ste, terwijl Marc Houtzager met Sterrehof’s Tamino naast twee springfouten ook een strafpunt kreeg toebemeten voor het overschrijden van de tijd, waardoor hij als 38ste eindigde.

Stegen.net | DPA | KNHS