Marco Kutscher opnieuw vooraan in Braunschweig

Share
  • 13 maart 2011 18:10

door: Steven Stegen, 13 maart 2011 18:10

BRAUNSCHWEIG РMarco Kutscher was zonder twijfel de succesvolste ruiter tijdens de Löwen Classics. Nadat hij zaterdagavond al de kwalificatie wist te winnen was de 35-jarige ruiter uit Riesenbeck ook zondag de beste in de Grote Prijs. Beste Nederlander was Eric van der Vleuten, die met VDL Groep Utascha SFN als zevende eindigde.

Voor de barrage kwamen tien combinaties terug in de piste, met Eric van der Vleuten als enige Nederlander. Hij zette met Utascha een knappe tijd neer van 38,00, maar dat ging wel ten koste van een springfoutje.

Marco Kutscher had met Allerdings (v. Arpeggio) 36,66 seconden nodig voor een foutloos rondje en hij verdiende daarmee een nieuwe auto. De tweede plaats ging naar Marcus Ehning met Sabrina, voor de Zweed Rolf-Göran Bengtsson met Quintero la Silla.

De Nederlanders speelden, met uitzondering van routinier Eric van der Vleuten, een marginale rol. Opvallend genoeg gaven Jeroen Dubbeldam (BMC Veyron), Gerco Schröder (Vigaro), Gert-Jan Bruggink (Andrea), Albert Zoer (Vigo) en Wesley Heijdens (Pavarottie H) allen op in de eerste omloop.

Stegen.net