Marco Kutscher lest best in Grote Prijs van Neumünster

Share
  • 17 februari 2013 18:51

door: redactie, 17 februari 2013 18:51

Marco Kutscher won zondagmiddag de Grote Prijs van Neumünster met Cornet’s Cristallo. Beste Nederlander was Maikel van der Vleuten, die met VDL Groep Eureka als vierde eindigde.

Negen combinaties kwamen terug voor de barrage, met daarbij ook Maikel van der Vleuten (Mierlo) en Jeroen Dubbeldam (Weerselo). Dubbeldam kreeg daarin met de schimmelhengst Quality Time TN een fout op de steilsprong met de rode planken en deed het daarna rustiger aan, waardoor hij zevende werd.

Marco Kutscher in actie met Cornet's Cristallo.

Marco Kutscher in actie met Cornet’s Cristallo.

Maikel van der Vleuten reed met VDL Groep Eureka een sterke rit. Ook hij nam de risico’s in de wending naar de steilsprong en dat lukte, maar in het verdere verloop van de barragerit vermeed de jonge ruiter met zijn negenjarige paard de risico’s en eindigde als vierde. ,,Dit was voor dit paard de eerste drie sterren wedstrijd op dit niveau, dus ik ben dik tevreden met deze vierde plaats”, aldus Van der Vleuten.

Marco Kutscher reed als laatste in de barrage en klopte de tot dan toe leidende Pius Schwizer met Powerplay. De 37-jarige Kutscher kon als eerste de felicitaties tegemoet zien van zijn ‘baas’ Ludger Beerbaum. ,,De overwinning kwam op een goed moment, want de laatste weken zat het vaak niet mee. Ik ben er heel blij mee, de barrage liep echt geweldig”, aldus Kutscher.

Tijdens dit internationale springconcours reed Gert-Jan Bruggink zich zaterdag met Cash Junior naar de tweede plaats in een wedstrijd waarin de hindernissen waren opgetrokken tot een hoogte van 1.50 m. Een dag eerder had Gerco Schröder in een wedstrijd met hindernissen op dezelfde hoogte met Eurocommerce Vicky Gold de overwinning op geëist en daarin werd Rabo Talent van het Jaar 2012 Hendrik-Jan Schuttert uit Ommen met Cerona Z vijfde.