Drentse amazones sterk in rijstijlfinale op JIM

Share
  • 27 november 2009 11:55

door: redactie, 27 november 2009 11:55

MAASTRICHT – Drentse amazones domineerden donderdag de eerste finale van de KNHS Boerenbond Welkoop competitie. Maureen Bonder uit Schoonoord won deze finale en Marlies Hoorn uit Stuifzand eindigde op de tweede plaats.

Bondscoach Rob Ehrens was in de finale verantwoordelijk voor de stijlbeoordeling. In de eerste manche kregen alle deelnemers van hem een cijfer toebedeeld. ,,Het belangrijkste doel van deze competitie is om de ruiters er bewust van te maken dat het rijden belangrijker is dan winnen,” licht Ehrens toe. ,,Er moet hard gewerkt worden aan het technische gedeelte. Hoe breng je een ruiter verder, er moet een opbouw zitten in het rijden. Ondanks dat iedere ruiter hier vanavond een geheel eigen stijl liet zien, viel het niveau mij niks tegen.”

Maureen Bonder met Alex. ©Roos Meertens

Maureen Bonder met Alex. ©Roos Meertens

De hoogste scores werden vergeven aan Alexander Vincentius uit Heesch en Martine Harink uit Saasveld. Beide omlopen werden gewaardeerd met een 8.4 en een gedeelde koppositie na de eerste manche. Zowel Vincentius met Zadarijke (v. San Remo) als Harink met Unique (v. Lux) moesten in de tweede manche een springfout incasseren, wat in de uitslag resulteerde in respectievelijk een derde en vierde plaats.

Met een 8,1 voor de rijstijl en een foutloze en tweede tijd in de tweede manche werd Maureen Bonder met Alex de welverdiende winnares van deze finale. Marlies Hoorn was met World Dancer (v. Goodtimes) in de tweede omloop de aller-snelste combinatie en won met een totaal van zeven plaatsingspunten uiteindelijk de tweede prijs. Drie ruiters eindigden met een eindtotaal van tien plaatsingspunten, maar Martine Harink ging vanwege de hoogste klassering in de eerste manche met de vierde prijs naar huis.

Stegen.net