Edwina Tops en Itôt du Château ook in Genève in bloedvorm

Share
  • 9 december 2012 18:33

door: redactie, 9 december 2012 18:33

GENÈVE
Hij is inmiddels 16 jaar, Cevo Itôt du Château, maar met Edwina Tops-Alexander op z’n rug is hij momenteel bezig met een tweede jeugd. Niet alleen won de combinatie onlangs het klassement van de Global Champions Tour, ook in de Palexpo van Genève was de Australische combinatie niet te kloppen. Edwina Tops won daar de wereldbeker.

De twee Nederlandse deelnemers wisten niet tot de barrage door te dringen. Jeroen Dubbeldam liep met BMC Utascha SFN tegen een springfout aan en eindigde als 20ste. Wel behoudt de de ruiter uit Weerselo de vierde plaats in de tussenstand van de competitie. ,,Het was een enorm zwaar parcours. De lengte speelde een rol, maar ook de oxers waren gruwelijk hoog en breed. Utascha sprong werkelijk fantastisch, maar kreeg een fout op de oxer voor de driesprong”, aldus Dubbeldam.

Harrie Smolders (Hooge Mierde), die met Exquis Walnut de Muze van start ging, noteerde negen strafpunten en vond zichzelf terug op de dertigste plaats in de uitslag.

Edwina Tops rijdt Cevo Itôt du Château naar de zege. ©FEI/Kit Houghton

In de acht combinaties tellende barrage realiseerde Tops-Alexander met Cevo Itôt du Château de snelste tijd en bleef daarbij foutloos. De Ier Dennis Lynch kwam met Abbervail van het Dingeshof het dichtst in de buurt van haar tijd, maar dat ging ten koste van twee springfouten, waardoor hij als achtste eindigde.

De Spanjaard Sergio Alvarez Moya verstevigde zijn leidende positie in de West-Europese League door met Carlo las tweede te eindigen. Hij kwam met zijn schimmel als laatste aan de start in de barrage, bleef opnieuw foutloos, maar had ruim een seconde meer nodig.