Clinic Adelinde fraai slot dressuurdag Tolbert

Clinic Adelinde fraai slot dressuurdag Tolbert

3 april 2011 21:44 Uit Door redactie
Deel dit met je vrienden

TOLBERT – Honderden belangstellenden kwamen zondag kijken tijdens de dressuurdag van Indoor Tolbert, niet in de laatste plaats vanwege de clinic van Adelinde Cornelissen. De uit Beilen afkomstige vedette had daarvoor haar paard Ulissa meegebracht.

Adelinde tijdens haar clinic met Ulissa. ©Stegen.net/Roos Meertens

Toppaard Parzival bleef thuis in Nijkerk. De vos staat aan de vooravond van de finale van de wereldbeker in Leipzig. Voor het publiek in de HJC-manege in Tolbert was dat jammer, maar de clinic van Adelinde was er zeker niet minder om. Na de leerzame uitleg volgde in elk geval een daverend applaus.

In de klasse Z2 was het Marloes Oosterhof die de winst greep. Met Uzarmus, een tienjarige ruin, vergaarde ze 239 punten, veertien meer dan Truusje Smeding. Deze amazone uit Vries kwam met Puccini tot 225 punten. Op de derde plek kwam Marloes Oosterhof, dit keer met Unochico en met deze tienjarige ruin liet ze zien dat ze de weg naar succes weer is ingeslagen. Unochico is ruim een jaar uit de roulatie geweest vanwege een blessure.

Aan het eind van de dressuurdag wist Truusje Smeding met Puccini de kür op muziek op haar naam te schrijven (295 pnt), voor de Assense Mariëlle Kamping, die met de 15-jarige O.O. 282 punten scoorde.

Laura Zwart uit Oosterwolde heeft met Octanorm Zombra zondag de dressuurklasse Z1 op haar naam geschreven. Voor Zwart, die en waardering kreeg van 226 punten, was dit het tweede succes tijdens Indoor Tolbert. Afgelopen vrijdag won de amazone al de dressuurklasse M1. Zondagmiddag liet ze Benjamin Bakker (Leeuwarden) achter zich. Als derde mocht Mirjam Drent uit Delfzijl de bloemen in ontvangst nemen. Met de hengst Flo-Joe moest ze slechts één punt toegeven op Bakker. Bennie van Es uit Leeuwarden wist de klasse M2 op zijn naam te schrijven.

Stegen.net