Matthias Rath heeft zin in debuut met Totilas

Share
  • 3 april 2011 22:07

door: Steven Stegen, 3 april 2011 22:07

HAGEN – Vol spanning kijkt de hippische wereld uit naar het wedstrijddebuut van Matthias Rath en wonderpaard Totilas. De nieuwe combinatie komt begin mei voor het eerst in de wedstrijdpiste in het Duitse Hagen. In juni volgen de Duitse kampioenschappen in Balve en vervolgens in juli het CHIO in Aken.

Maar het debuut van Rath en Totilas is dus in Hagen, waar de concurrentie ook zeker niet mals zal zijn. Zo is nu al duidelijk dat Laura Bechtolsheimer daar met Mistral van de partij zal zijn. De Britse amazone won tijdens het WK van vorig jaar in Kentucky drie keer zilver. Alleen Edward Gal had nog meer succes, tijdens, naar wat later bleek, zijn laatste optredens met Totilas. De hengst werd vervolgens verkocht aan Paul Schockemöhle en kwam via een lease-constructie onder het zadel van Matthias Rath.

De Duitse ruiter zegt uit te kijken naar zijn eerste officiële wedstrijd met Totilas. ,,Totilas is een fascinerende en geweldige partner. De laatste maanden zijn voor ons zeer emotioneel geweest”, aldus Rath, die zegt te hebben gekozen voor zijn debuut in Hagen vanwege de uitstekende omstandigheden. ,,Natuurlijk ben ik me er van bewust dat veel mensen zullen toekijken en dat de druk groot is. Het is nu al opvallend hoeveel journalisten er naar Hagen komen.”

Stegen.net | DPA