Matthias Rath en Totilas Duits kampioen

Share
  • 19 juni 2011 10:25

door: redactie, 19 juni 2011 10:25

BALVE – De Duitser Matthias Rath heeft met zijn beroemde dressuurpaard Totilas de eerste prijs binnen. De combinatie veroverde zaterdag in Balve de Duitse dressuurtitel.

De 26-jarige ruiter uit Kronberg kreeg voor 2000 toeschouwers de hoogste score tijdens de Grand Prix Special (83,417 procent). De onttroonde titelhoudster Isabell Werth moest op El Santo met de tweede plaats genoegen nemen (81,375). Anabel Balkenhol eindigde met Dablino (79,00) op de derde plaats. Zondag wordt nog de kür verreden, maar die telt niet mee voor de titel.

Voor Rath was het zijn zesde optreden met Totilas, het duurste dressuurpaard ter wereld. De Nederlander Edward Gal won vorig jaar op de zwarte hengst drie keer goud bij de Wereldruiterspelen. Daarna ging het paard over in Duitse handen. Aanvankelijk waren de resultaten van het nieuwe duo nog niet geweldig.

Maar in Balve zette Rath het beste resultaat in zijn carrière neer. ,,Iedereen verwachtte van ons goud en als dat dan lukt, dan is dat echt geweldig!” Rath wees er bovendien op dat hij voor de derde keer boven de 80% scoorde met Totilas. DE ruiter sprak voorzichtig de hoop uit in Aken deel te mogen uitmaken van het Duitse team.

Stegen.net | DPA