Matthias Rath en Totilas toch naar EK-dressuur Aken

  • 13 juli 2015 09:37
door: redactie, 13 juli 2015 09:37

HAGEN | STEGEN.NET | DPA

Totilas gaat toch naar het EK-dressuur in Aken. Twee overtuigende zeges onder Matthias Alexander Rath tijdens de comeback in Hagen trokken bondscoach Monica Theodorescu over de streep.
Matthias Rath met Totilas. Foto: Karl heinz Frieler

Matthias Rath greep met Totilas de laatste kans op deelname aan het EK-dressuur.
FEI | KARL HEINZ FRIELER

De 15-jarige Totilas won in Hagen overtuigend twee proeven en dus kunnen de Duitsers opgelucht adem halen. ,,De combinatie is overtuigend terug”, aldus Dennis Peiler van de Duitse paardensportbond FN.

Duits team
Naast Rath met Totilas bestaat het Duitse team uit de Duitse kampioen Kristina Br├Âring-Sprehe uit Dinklage met Desperados, Jessica von Bredow-Werndl uit Tuntenhausen met Unee en de vijfvoudige Olympische winnaar Isabell Werth uit Rheinberg met Don Johnson.

Laatste kans
De wedstrijd in Hagen was voor Matthias Rath de laatste kans om in het EK-team te komen en die kans greep de 30-jarige ruiter overtuigend. ,,Het kan nog veel beter, we maakten nog kostbare fouten, maar ik zie zeker kansen”, aldus Rath.