archief
contact
+31 6 53239630

Matthias Rath en Totilas toch naar EK-dres­suur Aken

HAGEN — Matthias Rath en Totilas hebben zich op de valreep alsnog geplaatst voor deel­na­me aan het EK-dres­suur in Aken. De come­back in Hagen was over­tui­gend, met twee roya­le over­win­nin­gen. „Het kan nog veel beter”, aldus Rath. 
Matthias Rath met Totilas. Foto: Karl heinz Frieler

HAGEN | STEGEN.NET | DPA

Totilas gaat toch naar het EK-dres­suur in Aken. Twee over­tui­gen­de zeges onder Matthias Alexander Rath tijdens de come­back in Hagen trok­ken bonds­coach Monica Theodorescu over de streep.
Matthias Rath met Totilas. Foto: Karl heinz Frieler
Matthias Rath greep met Totilas de laat­ste kans op deel­na­me aan het EK-dres­suur.
FEI | KARL HEINZ FRIELER

De 15-jari­ge Totilas won in Hagen over­tui­gend twee proe­ven en dus kunnen de Duitsers opge­lucht adem halen. „De combi­na­tie is over­tui­gend terug”, aldus Dennis Peiler van de Duitse paar­den­sport­bond FN.

Duits team
Naast Rath met Totilas bestaat het Duitse team uit de Duitse kampi­oen Kristina Bröring-Sprehe uit Dinklage met Desperados, Jessica von Bredow-Werndl uit Tuntenhausen met Unee en de vijf­vou­di­ge Olympische winnaar Isabell Werth uit Rheinberg met Don Johnson.

Laatste kans
De wedstrijd in Hagen was voor Matthias Rath de laat­ste kans om in het EK-team te komen en die kans greep de 30-jari­ge ruiter over­tui­gend. „Het kan nog veel beter, we maak­ten nog kost­ba­re fouten, maar ik zie zeker kansen”, aldus Rath.

gerelateerde berichten
Total
1
Share