Zieke Matthias Rath voorlopig niet in actie met Totilas

Share
  • 23 juni 2012 00:24

door: Steven Stegen, 23 juni 2012 00:24

AKEN
Opnieuw slecht nieuws voor Matthias Rath. De Duitse ruiter zal met Totilas niet starten op het belangrijke CHIO in Aken (2 t/m 6 juli). Ook loopt de deelname aan de Olympische spelen mogelijk gevaar. De reden: de 27-jarige Rath heeft de ziekte van Pfeiffer en mag twee weken niet rijden.

De weg naar de top gaat voor Rath en Totilas duidelijk niet over rozen. De zwarte hengst kampte met blessures en nu dus Matthias Rath zelf. De arts van het Duitse team heeft hem het dringende advies gegeven om twee weken rust te houden, ,,om verdere complicaties te voorkomen.” En Soenke Lauterbach van de Duitse FN: ,,Dit is beroerd nieuws voor Matthias. We hopen dat hij snel herstelt.”

Matthias Rath met Totilas.

Rath mist hoe dan ook de wedstrijd in Aken, waar juist spijkers met koppen moesten worden geslagen. De Duitsers willen in Aken bekend maken hoe het team voor Londen er uit gaat zien. Rath’s kansen lijken er door de jongste tegenslag niet groter op te zijn geworden. Zijn vader en trainer Klaus Rath zal Totilas de komende dagen in training houden. Eind deze week reist de Duitse bondscoach Jonny Hilberath naar Kronberg om zich zelf te informeren over de conditie van Totilas, het paard van 10 miljoen.

Sjef Janssen

Inmiddels is ook duidelijk dat Sjef Janssen de nieuwe trainer wordt van Matthias Rath en Totilas. Janssen zou al eerder bijspringen, maar werd toen teruggefloten. Hij heeft aangekondigd na Londen te stoppen als bondscoach en heeft dan de handen vrij om de Duitse combinatie bij te staan.
[Stegen.net | DPA]