Edward Gal leidt op NK dressuur De Steeg

Edward Gal leidt op NK dressuur De Steeg

10 juni 2011 15:41 Uit Door Steven Stegen
Deel dit met je vrienden

DE STEEG – Edward Gal staat na het eerste onderdeel van het NK dressuur stevig aan de leiding. Hij zette vrijdag met de 12-jarige merrie Sisther de Jeu (v. Gribaldi) de beste proef neer en pakte met Interfloor Next One de tweede plaats in de zware tour.

Edward Gal met Sisther de Jeu.

Gal lijkt hard bezig om het verlies van Totilas te doen vergeten, maar de realiteit gebiedt ook te zeggen dat toppers als Anky van Grunsven en Adelinde Cornelissen niet met hun beste paarden starten. En dan is er nog de discussie over de inpassing van de dressuur in het programma van Outdoor Gelderland. Volgens Van Grunsven heeft bij de indeling vooral het commerciële belang gespeeld, in plaats van dat van de ruiters, zo stelt ze in een column in de Telegraaf.

Hoe dan ook, feit blijft dat Edward Gal voorlopig spekkoper is. Volgens jurylid Jan Peeters meer dan vrdiend. ,,Gal is een ruiter die in staat is om dat wat in een paard zit er ook echt uit te rijden. Bij Next One was het opvallend dat het paard duidelijk meer souplesse toonde dan in het verleden, waardoor hij de oefeningen veel gemakkelijker doorloopt dan in het verleden”, aldus Peeters.

Bondscoach Sjef Janssen volgt het allemaal met gepaste belangstelling bekijken. Hij ziet in ieder geval zijn opvattingen maar weer eens bevestigd. ,,We hebben dringend goede dressuurpaarden nodig”, liet hij in Leipzig nog weten, waar Adelinde Cornelissen er met kop en schouder bovenuit stak.

Stegen.net | KNHS | GPD

Uitslag NK Zware Tour, 1e onderdeel, Grand Prix:

1. Edward Gal (Harskamp) – Sisther de Jeu (Gribaldi x Amor) – 73.808%
2. Edward Gal – Interfloor Next One (Jazz x Le Mexico) – 72.787%
3. Hans Peter Minderhoud (Harskamp) – IPS Tango (Jazz x Contango) – 72.659%
4. Marlies van Baalen (Brakel) – BMC Phoebe (Regazonni x Ulft) – 70.361%
5. Sander Marijnissen (Wijdewormer) – Moedwill (Goodwill x Beaujolais) – 69.808%
6. Diederik van Silfhout (Lunteren) – Luxform’s Popeye (Havel x Dillenburg) – 68.425%