Edward Gal verrast bij eerste onderdeel NK

  • 4 juni 2009 14:35
door: redactie, 4 juni 2009 14:35

DE STEEG – Edward Gal heeft donderdag tijdens het NK dressuur verrassend de leiding genomen. De ruiter uit Harskamp won met Moorland’s Totilas (Gribaldi x Glendale) het eerste onderdeel, de Grand Prix. De combinatie scoorde 77,036%.

Edward Gal heeft in 'Toto' een nieuwe crack.

Edward Gal heeft in 'Toto' een nieuwe crack.

Imke Schellekens-Bartels uit Hooge Mierde eiste met Hunter Douglas Sunrise de tweede plaats op met 74.340% en de derde plaats was voor Anky van Grunsven (Erp) met IPS Salinero, die een score behaalde van 73.404%.

Met de negenjarige hengst Totilas werd Gal eerder nationaal indoorkampioen in de zware tour. Veel meer staat er niet op de erelijst van de nog onervaren combinatie. Gal zelf heeft wel internationale ervaring. Zo maakte hij met Lingh deel uit van de nationale equipe die in 2006 op de wereldtitelstrijd in Aken zilver won.

Met nog twee onderdelen te gaan, de Grand Prix Special en de k├╝r, is het verschil met Van Grunsven aanzienlijk. De favoriete bracht Salinero echter nog maar zelden uit in de ring, sinds haar olympische succes van de afgelopen zomer.

Titelverdedigster Adelinde Cornelissen ontbreekt in de Grand Prix vanwege de blessure die haar Parzival in Las Vegas opliep. Wel heeft de Drentse amazone de training weer opgepakt. Dat meldde ze aan bondscoach Sjef Janssen.

NHP | KNHS