Edward Gal stuurt aan op prolongatie dressuurtitel

Share
  • 12 juni 2010 18:03

door: redactie, 12 juni 2010 18:03

DE STEEG – Het moet wel heel raar lopen als Edward Gal de nationale titel dressuur nog aan zich voorbij ziet gaan. De ruiter uit Harskamp deelde in het eerste onderdeel, de Grand Prix Special, een gevoelige tik uit. Gal won onbedreigd met Moorlands Totilas (78.208%), terwijl hij met Sisther de Jeu (72.666%) als tweede eindigde.

Gal declasseerde met Totilas het gehele veld met zijn hoge score. De enige die in de buurt wist te komen was hijzelf, maar nu met de merrie Sisther de Jeu, maar ook die combinatie moest accepteren dat zij op ruim zeven procent achterstand werden gereden. Marlies van Baalen uit Brakel was met BMC Phoebe de beste van de rest door derde te worden, terwijl de charmante amazone met BMC O’Jay vierde werd.

Edward Gal was zelf tevreden over zijn rit. ,,Normaal gesproken is de Special de tweede proef in een wedstrijd en nu was deze wedstrijd ineens de eerste. Dat was voor mijn paard even wennen. Probleem voor ons was dat het rond de ring erg rumoerig was en daarop reageerde Totilas heel sterk. In de eerste pirouette kwam mijn paard iets te veel terug en kon ik hem er daarom bijna niet meer uit rijden. Ik heb dus niet echt fijn ontspannen gereden, want ik moest steeds te veel regelen”, aldus Edward Gal, die er op had gehoopt eens een wedstrijd op minder dan honderd procent inzet van zijn paard te rijden, maar opnieuw werd geconfronteerd met een te werkwillig paard dat zich voor 110 procent gaf.

Gezien de vorm waarin Gal en Moorlands Totilas verkeren lijkt de in De Steeg verzamelde concurrentie niet in staat om prolongatie van hun titel te dwarsbomen. Van Baalen lijkt vast op koers naar het zilver, terwijl Bart Veeze uit Lochem ook nu weer indruk wist te maken met Stefano (v. Gribaldi) en is het voor hem te hopen dat hij de glanzende vorm van gisteren en vandaag ook in de Kür weet vast te houden, dan is hij goed op koers voor het brons.

Stegen.net | KNHS