Maaike Koopmans wint ZZ-rubriek

  • 3 april 2009 20:47
door: redactie, 3 april 2009 20:47

TOLBERT – Maaike Koopmans heeft vrijdagavond tijdens Indoor Tolbert de eerste ZZ-rubriek gewonnen. De amazone uit het Drentse Fluitenberg leverde deze prestatie met de bij het NRPS geregistreerde Respectograaf (Grandville x Notaris).

Ook Jur Vrieling plaatste zich voor de barrage en dat was gezien zijn gebroken linker voet een prestatie van formaat. De ruiter uit Holwierde wist met Sorrento zelfs de snelste tijd neer te zetten, maar dat ging wel ten koste van twee springfouten, waarmee Vrieling twaalfde werd. Met zijn andere paard Alwin Z maakte de Groninger, die eind deze maand zijn nationale titel wil verdedigen in Mierlo, één springfout in het basisparcours.

Vrieling was niet ontevreden na zijn snelle rentree in de HJC-manege. ,,Ik heb nog moeite om een goede balans op het paard te vinden. Het rijden ging goed, maar geestelijk heb ik best veel moeite om vertrouwen te krijgen en ook ben ik niet pijnvrij. Maar ik hoop op een goede nachtrust en dan wil ik ook proberen om de Grote Prijs te rijden.”

Met haar tijd van 35.19 was winnares Maaike Koopmans beduidend langzamer dan Vrieling, die een tijd klokte van 31.59, maar zij hield wel de nul op het scorebord. Vooral Drents kampioen Bert-Jan Zuidema maakte het haar moeilijk. Maar hij moest met de door hemzelf opgeleide UB40 toch ruim een seconde toegeven. Olympisch amazone Angelique Hoorn eindigde als derde met Fabels.

NHP