Maaike Koopmans wint met Soraya finale Hondsrugse Ruiterdagen

  • 9 maart 2014 18:45
door: Steven Stegen, 9 maart 2014 18:45

blokjeBRONNEGER | STEGEN.NET
De finale van de Hondsrugse Ruiterdagen is zondag gewonnen door Maaike Koopmans. De 25-jarige amazone was met Soraya in de barrage niet de snelste, maar bleef wel foutloos. Vorig jaar werd Koopmans nog tweede in het hoofdnummer in Bronneger.

De finale werd in handicap verreden, met in totaal 26 combinaties in de Z en ZZ. Koopmans startte haar ervaren Soraya in de Z. ,,Dat is wel handig dat je tegenwoordig flexibel kunt starten. Ik wist dat de finale in handicap was, dus waarom zou ik Soraya dan hoger laten springen dan nodig is. Ik ben zuinig op m’n paarden”, aldus de amazone uit Zuidwolde, die binnenkort weer terug verhuist naar haar vroeger woonplaats Fluitenberg.

Maaike Koopmans neemt de laatste hindernis met Soraya. ©Roos Meertens

Maaike Koopmans neemt de laatste hindernis met Soraya.
©Roos Meertens

Tien combinaties wisten de barrage te halen. De driesprong bleek voor een aantal deelnemers een lastige horde. In de barrage deed Tom Krog als eerste starter een knappe poging. Hij stuurde Calista Ek razendsnel rond. De tijd van 33,90 werd door niemand verbeterd, maar Krog maakte wel een fout op de laatst steilsprong.

Merel Murris bleef als eerste in de barrage nogmaals foutloos. Ze zette met Chicarite een tijd neer van 40,04. Daarna reed Maaike Koopmans, die met een tijd van 34,61 beduidend sneller was. Nicole Botma deed met Dollards Abu Dhabi Cjs een dappere aanval, maar kwam niet verder dan 36,15 en dat bleek uiteindelijk goed voor de tweede plaats. Robert Havinga (Bacardi) en Renate Beuving (Berona) maakten vervolgens een fout en Elina de Jong bleef als laatste kanshebber wel foutloos, maar haar tijd van 37,61 met Ashville was niet goed genoeg om Koopmans nog te kloppen. De Jong werd derde.

Ontspannen

Maaike Koopmans oogde ontspannen na haar overwinning in manege De Rietweg. ,,Ik kom hier elk jaar. Het is een leuke wedstrijd en het loopt hier ook altijd goed. Vorig jaar was ik tweede, achter Maureen Bonder. Het is leuk om nu een plaatsje hoger te staan. Ik heb niet helemaal voluit gereden hoor. Ik ben daarna lekker naar buiten gegaan met Soraya, heb hem even laten grazen in de zon. Van de andere ritten heb ik niets meer gezien, maar ze kwamen al naar buiten om me te feliciteren.”