Matthias Rath wint opnieuw met Totilas

Matthias Rath wint opnieuw met Totilas

3 juni 2011 21:20 Uit Door redactie
Deel dit met je vrienden

MÜNCHEN –  De Duitse ruiter Matthias Alexander Rath heeft de dressuurliefhebbers vrijdag tijdens het concours hippique van München verder in vervoering gebracht met zijn Nederlandse miljoenenpaard Totilas. Hij won na de Grand Prix ook de Grand Prix Special met de zwarte hengst. Zijn score benaderde de 80 procent: 79,838.

Matthias Rath rijdt Totilas naar de zege.

De concurrentie in de Zuid-Duitse metropool kan alleen dromen van deze totalen. Raths landgenote Carola Koppelmann (Le Bo) werd tweede met 70,274. De Oostenrijkse Victoria Max-Theurer haalde met de bruine hengst Eichendorff net geen 7 gemiddeld. Marcel Schoenmakers (Glock’s Flirt de Lully) eindigde met een schamele 64,917 als tiende.

Rath startte Totilas overigens in de ‘kleine tour’, een voorwaarde voordat hij aan grotere wedstrijden mee kan doen, ondanks de geweldige erelijst van Totilas. In de zware tour was de Zweed Patrik Kittel succesvol. Hij won met Watermill (77,213%) voor Christoph Koschel.

Stegen.net | DPA