Gesmeerde start van CH De Wolden

Share
  • 14 juli 2011 21:42

door: redactie, 14 juli 2011 21:42

VEENINGEN – De zevende editie van het CH De Wolden begon donderdag nog relatief droog. In de nacht van woensdag op donderdag viel wel veel regen, maar de pistes bleven uitstekend. Bert-Jan Zuidema uit Linde won met Zepp de eerste rubriek.

Dennis van den Brink won een rubriek met Valente.

De startlijsten van de verschillende rubrieken kenden al op de eerste dag ruiters van internationale faam, zoals Albert Voorn, Albert Zoer en Angelique Hoorn. In het eerste beiden springrubrieken van de dag was het podium geheel oranje gekleurd. In de Youngster-Tour, een springen voor 6- en 7-jarige paarden, was de eerste prijs voor streekgenoot Bert-Jan Zuidema met Zepp, voor Doron Kuipers en Akoezie en Jack Ansems op Zelena. Plek vier was voor de Wanneperveense amazone Angelique Hoorn op Zascal voor Paul Bontekoe op Eurohill’s Zaviro.

Het tweede springen van de ochtend in de Small Tour, een 1.20 m springen viel ten prooi aan één van de meest talentvolle jonge ruiters die Nederland op het moment rijk is, Dennis van den Brink uit Nijkerkerveen op Valente. Tweede in deze rubriek werd Sander Geerink met Washington voor nummer drie, Leopold van Asten en VDL Groep Zermie. Albert Zoer uit het naburige Echten werde vierde met Abra Kadabra voor Judith Vetker en Vick Weis.

Stegen.net