Drentse ruiters beginnen sterk op eerste dag CH De Wolden

Share
  • 14 juli 2016 13:52

door: Steven Stegen, 14 juli 2016 13:52

VEENINGEN | STEGEN.NET

Bert-Jan Zuidema was donderdagmorgen de eerste winnaar bij de start van de 12e editie van het CH De Wolden. De ruiter uit Linde won met Fleurabella het 1.25. Ook Renate Beuving maakte een vliegende start.
CH De Wolden. Bert-Jan Zuidema met Fleurabella

Bert-Jan Zuidema krijgt met Fleurabella de felicitaties.
FOTO: FRED LUBBERS

Zuidema zette een snelle rit neer in het twee fasen parcours, waarin 55 combinaties aan de start verschenen. Hij stopte met Fleurabella (v. Diarado) de klok op 28.37. Daarmee was hij duidelijk sneller dan provinciegenoot Samantha Bos. Bos reed ook sterk, maar had met Frederiek 28.97 seconden nodig. Daarmee werd de amazone uit Zuidwolde tweede. Pim Mulder werd derde met Fancy Roos VDL.

Het twee fasen over 1.20 kreeg een buitenlandse winnaar. Ali Al Khorafi uit Koeweit voerde de ereronde aan met Ungarin. Fraai tweede werd Renate Beuving met Especiale. De amazone uit Odoorn behaalt momenteel het ene succes na het andere. Twee weken geleden won ze met haar toppaard Berona nog de Derby van Drenthe bij Hippisch Holtrijk.

Niets te klagen
,,Ik heb inderdaad niets te klagen”, glundert Beuving aan de rand van de hoofdpiste in Veeningen. ,,Het gaat momenteel heel goed. Hoe dat komt? Nou, goede paarden, goed trainen en zelf lekker in je vel zitten.” Beuving komt later donderdag nog met Berona in actie en hoopt zich te kwalificeren voor de Grote Prijs van zondag. ,,Het terrein ligt haar in elk geval wel. dat is lekker ruim.”