Kenneth Chang vooraan op CH De Wolden

Share
  • 17 juli 2011 19:35

door: redactie, 17 juli 2011 19:35

VEENINGEN – De Grote Prijs van het eerste weekend van het CH De Wolden kende een fraai pallet aan internationale deelnemers. Uiteindelijk werd het Chinese volkslied gespeeld, want Kenneth Chang uit Hong Kong eiste de zege op met zijn paard Deister.

Deelnemers uit Hongkong, Japan, Australië, de VS, Oostenrijk en Nederland wisten zich voor de barrage te kwalificeren. In de barrage reed Chang een tijd van 42,84. De tweede prijs was voor de Oostenrijkse Julia Kayser, wiens echtgenoot Marc Houtzager tegelijkertijd met Opium in de Grote Prijs van Aken reed, met Sterrehof’s Valdato. Derde in deze Grote Prijs van de Gemeente De Wolden werd de Nederlander Albert Voorn en Tobalio.

Kenneth Chang rijdt de ereronde. ©Xandro Media

Albert Voorn is na jaren van afwezigheid op het internationale springtoneel met een heuse opmars bezig en lichte het parcours tijdens het parcourslopen voor het massaal toegestroomde publiek toe. Hij sprak van een best klassiek parcours, dat niet immens hoog maar wel voldoende technisch was en waar je goed moest weten hoe je wilde rijden. Gelukkig heeft hij dat wel geweten! Plaats nummer vier ging aan de Amerikaan Peter Wylde en Unbelievable 5 voor de Nederlandse amazone Annet Willems.

Medium Tour

Regerend reserve-wereldkampioen Abdullah Al-Sharbatly beleeft een bijzonder succesvol concours op CH de Wolden. Op vrijdag werd hij al winnaar van diverse rubrieken en zondag wist Al-Sharbatly ook de finale van de Medium Tour op zijn naam schrijven. Gezeten op de 12-jarige ruin Wizard van de Donkerhoeve wist hij in de barrage van het springen om de Handelshuis Schuttert Prijs de andere 9 barragekandidaten op een achterstand te zetten.

De finale van de lichte tour kwam op naam van de 17-jarige Dennis van den Brink, die erg succesvol bleek in Veeningen. Gezeten op de 9-jarige merrie Valente was hij weer de snelste van de 23 kandidaten die zich voor de barrage hadden geplaatst. Op plaats twee en drie zijn zuster en broer Hechme uit Libanon geeindigd. Zus Myriam Hechme wist met har merrie Axxell haar broer Monah met Panter om 16 hondertste van een seconde voor te blijven. De vierde prijs ging weer naar een Nederlandse amazone, Judith Vetker en de merrie Courweis.

Stegen.net