Grote Prijs Hong Kong voor Henrik von Eckermann

Share
  • 23 februari 2014 13:07

door: redactie, 23 februari 2014 13:07

blokjeHONG KONG | STEGEN.NET
Henrik von Eckermann is zondag winnaar geworden van het hoog gedoteerde ruiterfeest in Hong Kong. Zijn chef (en eigenaar van zijn paard Gotha FRH) Ludger Beerbaum eindigde als derde met Chaman. De voor Ukraïne rijdende Katharina Offel werd met Charlie tweede. Maikel van der Vleuten was met zijn zesde plaats de beste Nederlander.

Het podium van de Grote Prijs, met Henrik von Eckermann in het midden, geflankeerd door Katharina Offel en Ludger Beerbaum.

Het podium van de Grote Prijs, met Henrik von Eckermann in het midden, geflankeerd door Katharina Offel en Ludger Beerbaum.

Van der Vleuten bestempelde zijn zesde plaats met VDL Groep Verdi als een mooie opsteker. De laatste tijd voelde Verdi volgens hem niet helemaal optimaal aan. Maar in Hong Kong ging het weer als vanouds en bleek de zesde stek altijd nog goed voor een prijs van 31.500 euro. Een balkje in de winning round voorkwam een hogere klassering. Gerco Schröder nam in Hong Kong de negende plaats in met New Orleans.

Eerder op de dag was er een mooie overwinning voor Marc Houtzager, die met Sterrehof’s Uppity de 1.45-rubriek op zijn naam schreef. Maikel van der Vleuten werd tweede met VDL Groep Eureka.