Springruiters teleurstellend zesde in Hickstead

Springruiters teleurstellend zesde in Hickstead

29 juli 2011 22:48 Uit Door redactie
Deel dit met je vrienden

HICKSTEAD – De Nederlandse springruiters hebben vrijdag matig gepresteerd in de zesde wedstrijd om de FEI Nations Cup. De equipe van bondscoach Rob Ehrens eindigde in het Engelse Hickstead op de zesde plaats. Duitsland won de wedstrijd na een barrage voor de Fransen en de Amerikanen. De Nederlandse ploeg blijft ondanks de zesde plaats wel het tussenklassement aanvoeren. Maar Duitsland is gevaarlijk genaderd.

Leon Thijssen reed met de hengst Tyson een foutloze tweede ronde. ©Sjoert Pegge/sjoert.com

Ehrens trad in Hickstead met een compleet ander team aan dan dat eerder deze maand de wedstrijd in Aken had gewonnen. Leon Thijssen (met Tyson), Piet Raijmakers jr (Rascin), Gert-Jan Bruggink (Primeval Wings) en Wout-Jan van der Schans (Seoul) noteerden op het parcours met hindernissen tot 1,60 meter hoogte 44 strafpunten, evenveel als Ierland.

Thijssen was in de tweede omloop foutloos en maakte daardoor zijn vier springfouten uit de eerste enigszins goed. Raijmakers maakte twee keer twee fouten, Bruggink twee keer drie. Van der Schans kwam tot één en drie fouten. ,,Te veel fouten”, luidde het korte commentaar van Ehrens. ,,Jammer, maar vanaf nu rustig doorwerken naar de volgende wedstrijd. We zijn er in ieder geval zeker van dat we dit jaar niet uit deze league degraderen en daar is het mij van het begin om te doen geweest. Het EK in Madrid blijft de belangrijkste wedstrijd in het seizoen.”

Grote man in de Duitse equipe was Marcus Ehning, die beide omlopen foutloos was en ook in de barrage op de rug van Plot Blue geen enkele hindernis raakte. Hij legde het parcours een volle seconde sneller af dan de Fransman Kevin Staut (Silvane de Hus) en bezegelde daarmee de winst. De zevende en voorlaatste wedstrijd in de Nations Cup is over een week in Dublin.

Stegen.net | KNHS