archief
contact
+31 6 53239630

Springruiters zevende in Hickstead, maar zeker van finale in Barcelona

HICKSTEAD — Het goede nieuws van de Nations Cup in Hickstead is dat de Nederlandse spring­rui­ters zeker zijn van deel­name aan de finale in Barcelona. De zevende plaats in Hickstead is iets om maar snel te ver­ge­ten. België won na bar­rage en leidt in de tussenstand. 
De winnende Belgische ruiterploeg op het erepodium in Hickstead.

HICKSTEAD | STEGEN.NET | KNHS

De zevende plaats voor de Nederlandse spring­rui­ters in de Nations Cup van Hickstead was niet om over naar huis te schrij­ven. Maar toch over­heerste de tevre­den­heid, want Nederland is zeker van deel­name aan de finale in Barcelona.
De winnende Belgische ruiterploeg op het erepodium in Hickstead.
De win­nende Belgische rui­ter­ploeg op het ere­po­dium in Hickstead.
FOTO: FEI

De voor­laat­ste wed­strijd van dit sei­zoen van de FEI Furusiyya Nations Cup ein­digde met een bar­rage tus­sen België, Zwitserland en de Verenigde Staten en bracht de Belgische equipe de over­win­ning èn de lei­ding in de tussenstand.
https://twitter.com/PunterTara/status/627238678474170368

De win­nende Belgische ploeg bestond uit Pieter Devos (Dylano), Judy Ann Melchior (As Cold As Ice Z), Gudrun Patteet (Sea Coast Pebles Z) en Olivier Philippaerts (H&M Armstrong van de Kapel). De Belgische bonds­coach Dirk Demeersman was een geluk­kig man. „Eindelijk heb­ben we eens gewon­nen in Hickstead!”

Zevende plaats
Nederland kwam niet ver­der dan de teleur­stel­lende zevende plaats. „We zijn zeker van deel­name aan de finale in Barcelona. Dat is het beste wat we van­uit Hickstead kun­nen mel­den”, zei bonds­coach Rob Ehrens opgelucht.

Ehrens: „De paar­den spron­gen goed, maar we had­den net een paar fou­ten te veel. Ja, dan doe je gewoon niet mee in de top.”

Willem Greve en Carambole N.O.P. waren de beste Nederlandse com­bi­na­tie met een vlek­ke­loze nul­ronde in de eer­ste man­che en een fout op de immense open waterhindernis.

Imponerende schim­mel
Jur Vrieling en zijn impo­ne­rende schim­mel VDL Zirocco Blue N.O.P. reden een smet­te­loze fout­loze tweede man­che. In de eer­ste man­che was een spring­fout en over­schrij­ding van de tijd de oor­zaak van de 5 straf­pun­ten voor het twee­tal. „Jur reed wat behou­dend de eer­ste ronde. Die tijd­fout was eigen­lijk niet nodig geweest”, ana­ly­seert Ehrens het optre­den van de Groninger.

Uitslag FEI Furusiyya Nations Cup Hickstead, 1.60m
1. België, 0 str pnt na barrage
2. Zwitserland, 4 str pnt na barrage
3. Verenigde Staten, 8 str pnt na barrage
4. Frankrijk, 5 str pnt
5. Duitsland, 9 str pnt
6. Groot Brittannië, 11 str pnt
7. Nederland, 17 str pnt
Johnny Pals (As), Vignet, 12 – 8
Harrie Smolders (Grobbendonk), Don VHP Z, 4 – 4
Willem Greve (Markelo), Carambole N.O.P., 0 — 4
Jur Vrieling (Holwierde), VDL Zirocco Blue N.O.P., 5 — 0
8. Italië, 37 str pnt

Tussenstand FEI Furusiyya Nations Cup serie, divi­sie 1 Europa, na 7 van 8 wedstrijden
1. België, 350 (4)
2. Frankrijk, 310 (4)
3. Nederland, 295 (4)
3. Zweden, 295 (4)
5. Duitsland, 285 (4)
6. Groot Brittannië, 255 (3)
7. Zwitserland, 250 (3)
8. Ierland, 205 (3)
9. Italië, 200 (3)
10. Spanje, 195 (3)

gerelateerde berichten
Total
10
Share