Teleurstellende zesde plek springruiters op CHIO Aken

Teleurstellende zesde plek springruiters op CHIO Aken

16 juli 2010 11:25 Uit Door redactie
Deel dit met je vrienden

AKEN – De Nederlandse springruiters zijn donderdagavond in de landenwedstrijd op het CHIO van Aken als zesde geëindigd. De equipe van Rob Ehrens wist geen vuist te maken. In de tweede ronde zagen de Oranje ruiters de afstand op de koplopers alleen maar groter worden en wisten ze alleen dankzij fouten van anderen van een achtste plek na de eerste manche op te klimmen naar de zesde. De Ieren zegevierden voor Duitsland, terwijl de Verenigde Staten als derde eindigden.

De prachtige piste in Aken.

De prachtige piste in Aken.

Het begon zuur voor de Nederlandse ruiters in de eerste manche. Vincent Voorn uit Dinteloord stuurde zijn Olympische schimmel Audi’s Alpapillon-Armanie met drie springfouten aan de benen van start naar finish. Gerco Schröder uit Lochem noteerde met de schimmel Eurocommerce New Orleans volledig onverwacht een weigering op een muur met een boog er in. Harrie Smolders uit Lage Mierde tikte op een hindernis de bovenste boom uit de lepels met Exquis Walnut de Muze maar Marc Houtzager uit Rouveen liet met de goedgekeurde KWPN dekhengst Opium VS, die ook Olympische ervaring heeft, alle balken liggen en wist ook strafpunten voor het overschrijden van de tijd te vermijden.

Voorn leek goed van start te gaan maar moest tijdens zijn rit toch twee springfouten accepteren en daarmee werd de toon gezet. Ondanks de voortreffelijke prestatie van Gerco Schröder en Eurocommerce New Orleans, zij bleven foutloos, wisten ook Smolders en Houtzager de lei niet schoon te houden. Smolders moest met Exquis Walnut de Muze twee springfouten accepteren en Houtzager één.

De Ieren wisten de lei in het geheel schoon te houden en wisten met hun totaal van vier strafpunten die zij in de eerste manche hadden verzameld de wedstrijd te winnen. Daarmee brachten zij zich ook meteen in zekerheid want zij delen nu samen de derde plaats in de tussenstand met de Britten en de Duitsers. Duitsland eindigde als tweede in Aken met een punt achterstand op de Ieren.

Sip

Na afloop van de wedstrijd stond bondscoach Rob Ehrens een beetje sip te kijken. ,,We hebben de schrale troost dat we drie punten hebben kunnen pakken maar het hadden er gewoon een paar meer moeten zijn. Helaas kan ik er niet meer van maken. Wat ons nu te doen staat is duidelijk. Over twee weken gaan we naar Hickstead en over drie weken is Dublin. Daar wil ik met het sterkst mogelijke team naar toe in een poging de Spanjaarden in te halen en de Zwitsers en de Zweden achter ons te houden. Pas na Dublin ga ik nadenken over de WEG in Kentucky.”

Stegen.net | KNHS