Blije Rob Ehrens na zege in Aken: finale in Barcelona lonkt

Blije Rob Ehrens na zege in Aken: finale in Barcelona lonkt

28 juni 2013 08:48 Uit

Door redactie
 
Deel dit bericht
Leestijd: 2 minuten

Grote blijdschap bij Oranje en zware teleurstelling bij de Duitse equipe. Het lag donderdag dicht bijelkaar op een gedenkwaardige avond in Aken. De Nederlandse springruiters wonnen in een ware thriller de loodzware landenwedstrijd.

Na de eerste manche stond Nederland vierde. ,,De eerste ritten waren nou niet bepaald goed”, realiseerde bondscoach Rob Ehrens zich naderhand. ,,In de tweede omloop zijn we echter sensationeel terug gekomen. Drie van onze vier ruiters maakten geen fout. Dat was sensationeel.”

Ehrens was een dolgelukkig mens. ,,We hebben vandaag problemen moeten overwinnen, maar als je naar Aken gaat weet je dat de reserveruiter net zo goed moet zijn als de ruiters die je in je team gaat opstellen. Met deze zege zijn we een stapje dichterbij de kwalificatie voor de finale in Barcelona. Om daar nog zekerder van te zijn gaan we ook met een zo sterk mogelijk team naar de laatste wedstrijd waar we punten kunnen pakken. Dat is in het Zweedse Falsterbö. In Hickstead en Dublin zijn we ook met een team, in de hoop daar de andere teams een voetje dwars te zetten”, aldus Ehrens. Het Nederlandse team is in de tussenstand van de Furusiyya FEI Nations Cup dankzij de geweldige zege in Aken opgeklommen naar de derde plaats.

CHIO Aken

Ludger Beerbaum in actie met Chiara.

De Duitsers konden na hun derde plaats de wonden likken. Ze waren fel gebrand op een overwinning voor eigen publiek in Aken. De laatste keer lukte dat in 2008. Christian Ahlmann (Codex One), Daniel Deußer (Cornet d’Amour), Meredith Michaels-Beerbaum (Bella Donna) en Ludger Beerbaum (Chiara) kwamen na twee omlopen op een totaal van 21 strafpunten. ,,We hebben constant gereden en het ging ook zeker niet slecht, maar de anderen waren gewoon beter”, constateerde de Duitse bondscoach Otto Becker.

Uitslag Furusiyya FEI Nations Cup Aken 2013:

1. Nederland – 14
– Marc Houtzager (Rouveen) Sterrehof’s Tamino (Numero Uno x Farmer) – (9) / 0
– Leon Thijssen (Baarlo) – Tyson (Numero Uno x Voltaire) – 5 / 0
– Harrie Smolders (Hooge Mierde) – Emerald (Diamant de Semilly x Carthago) – 9 / (9)
– Gerco Schröder (Tubbergen) – London (Nabab de Reve x Chin Chin) – 0 / 0
2. België – 17
3. Duitsland – 21
4. Frankrijk – 23
5. Ierland – 35
6. Zwitserland – 42
7. Groot-Brittannië – 48
8. Saudie-Arabië – 62

Tussenstand na 5 wedstrijden:

1. Zwitserland – 250 (3 wedstrijden gereden voor de punten)
2. Frankrijk* – 232.67 (3 wedstrijden)
3. Nederland* – 230.5 (3 wedstrijden)
4. Ierland* – 220.67 (3 wedstrijden)
5. Groot-Brittannië – 143.67 (2 wedstrijden)
6. Spanje – 128 (2 wedstrijden)
7. Duitsland* – 182 (2 wedstrijden)
8. Oekraïne – 100 (1 wedstrijd)
* = reden in Aken voor de punten