Annemiek Harmsen succesvol bij Subtop

Share
  • 8 augustus 2011 12:21

door: Annet Koning, 8 augustus 2011 12:21

ASSEN – Annemiek Harmsen was zaterdag bij de Subtop-wedstrijd in Assen de grote winnaar. In de ZZ-Zwaar won de amazone uit Zwartebroek met Uptown (v. Florestan) beide proeven.

In de eerste proef, op een ietwat zware bodem, behaalde Harmsen 64,57% en in de tweede proef, op een grasbodem, liet de succesvolle combinatie 67,86% aantekenen. Opvallend was wel het verschil van 31 punten tussen de twee jury’s.

Annemiek Harmsen traint Uptown.

In de ZZ-licht eiste Annemiek Harmsen met Zantos een eerste en een tweede plaats op. In deze klasse kwam de hoogste score op naam te staan van Sabine Vosmer, die een keurige proef reed en hiervoor 64.57% mocht noteren. De tweede proef leverde haar een derde plaats. Een ander combinatie die ook twee maal een 60% score mocht noteren is de nog jonge Maaike Hofman met de voormalige dekhengst Polansky, zij reden naar een vierde en vijfde plaats.

De groep lichte tour was goed bezet. Uitschieter in deze groep was Sanne van Voorst met Uchi. Ze wisten 69.61% te behalen. Annemiek Vincourt uit Veeningen volgde op de tweede plaats met 66.64%. Hennie Roffel werd derde met 65.59%.

In de Intermediaire was het Judith Pietersen die zowel de eerste als tweede plaats in beslag nam met haar Friese parels. Met de goedgekeurde hengst Tsjabring 429 eiste ze de zege op met 64.08%, terwijl ze tweede werd met Kop Jansen Daniel.

Stegen.net