Subtop Beuningen: Marjan Hooge op eenzame hoogte

Share
  • 12 december 2014 11:52

door: redactie, 12 december 2014 11:52

Jeugdamazone Marjan Hooge was goed op dreef tijdens de Subtopwedstrijd in Beuningen. Zowel de Junioren als Young Riders rubriek schreef ze op haar naam. In de Lichte Tour won Hanneke Ariens het oranje lint. Katharina Mulder en Dominique Filion wonnen ieder een ZZ-Zwaar rubriek.

Marjan Hooge Fulltime Subtop Beuningen

Marjan Hooge en haar toppaard Fulltime.
ARCHIEF ROOS MEERTENS

Met Fulltime (v. Fidermark) eindigde Marjan met 68,72% op een eerste plaats in de Junioren rubriek. In dezelfde rubriek werd ze met de 15-jarige Savio (v. Welt Hitt) derde (67,23%). De Drentse amazone startte deze ruin voor het eerst bij de Junioren. Bij de Young Riders debuteerde ze eveneens, dit keer met Jive (v. Jazz). Een percentage van 65,26 betekende direct de overwinning.

Hoge punten voor galopgedeelte
Trots vertelt de 17-jarige Hooge: ,,Met Fulltime ging eigenlijk alleen het achterwaarts niet zo goed, verder liep hij foutloos door de proef. Voornamelijk in het galopgedeelte scoort hij hoge punten. Ik rijd Fulltime, die tien jaar oud is, nu drie jaar. Hij is goedgekeurd voor het Oldenburger stamboek en is van mijn vader. Toen ik hem drie jaar geleden kreeg, was hij eigenlijk een beetje in de staak. Het was voor ons echt een project. Hij liep toen op Z-niveau maar ik ben met hem begonnen in de L om het vertrouwen te winnen.”

Hooge vervolgt: ,,Fullitime is heel lief in de omgang en inmiddels gaat hij ervoor in de ring en is helemaal niet kijkerig. Savio is dan wel 15 jaar, maar gedraagt zich echt als een jong paard. Ik rijd hem nu drie maanden, maar hij is verkocht en gaat in februari weg. Ik mag hem nog een paar keer starten. Savio, maar ook Jive, zijn in eigendom van mijn instructrice Annemiek Vincourt-Krom. Over Jive ben ik ook heel tevreden. De series en pirouettes gingen goed. Nu moet ik werken aan de puntjes op de ‘i’. Ik rijd de 11-jarige Jive nu een jaar en met hem wil ik af en toe even proeven aan de Young Riders proeven, maar ik wil komend jaar mij nog wel richten op de Junioren. Afgelopen zomer mocht ik met Fulltime al naar het EK. Samen met Annemiek trainen we hard hiervoor. Zij is altijd rustig en weet voor elk probleem wel een oplossing.”

Trotse instructrice
Annemiek vult aan: ,,Ik ben heel trots op Marjan, maar ook zeker op de paarden.” Marjan zou graag haar verdere leven tussen de paarden doorbrengen: ,,Ik volg nu de opleiding paardensport in Barneveld. Daarnaast is het mijn doel om zo hoog mogelijk in de sport te komen en paarden te blijven rijden.” Tweede (68,04%) bij de Junioren werd Antonia Arl met Equestrions Ziggy (v. Riverman).

Oranje lint voor Ariens
Met Athletico (v. Quattro B) was Hanneke Ariens het beste in de gecombineerde rubriek voor Prix st. George en Intermediaire I combinaties. Zij reed naar een percentage van 67,04% in haar Prix st. George proef. Beste combinatie die een Intermediaire I proef reed, was Stephanie Peters met Super Nova (v. Surprise II). De juryleden beoordeelden haar proef met 66,45%. Dit leverde een derde plaats op.

Mulder en Filion niet te kloppen
Zowel Katharina Mulder als Dominique Filion reden de ZZ-Zwaar proef 38 en wonnen. De ene amazone in de ochtend-groep en de andere in de avond-groep. Mulder zadelde haar Wisky (v. Sjors B) en reed 68,43% bij elkaar. Tweede (67,43%) in deze rubriek werd Kirsten Brouwer met de KWPN-goedgekeurde hengst Charmingmood (v. Winningmood). Zij reed met hem voor het eerst in de klasse ZZ-Zwaar. Filion debuteerde met Brother de Jeu (v. OO Seven) op dit niveau en scoorde direct bijna 70%. Hanneke Ariens eindigde nu met haar ander troef Baresia B (v. United) op een tweede plaats (66,29%). (CdB)

Dit is een extern bericht uit de rss-feed, lees het hele artikel bij : Hoefslag