Jur Vrieling fraai derde in Valkenswaard

Share
  • 14 augustus 2011 12:44

door: redactie, 14 augustus 2011 12:44

VALKENSWAARD – Jur Vrieling is zaterdag met VDL Bubalu fraai derde geworden in het achtste deel van de Global Champions Tour. De springruiter uit Holwierde voldeed met twee foutloze rondes in de Grote Prijs aan de eisen die bondscoach Rob Ehrens stelt aan een lid van het olympisch kader, maar hij gooide in de barrage een balk af.

Jur Vrieling werd met VDL Bubalu derde in de GCT.

Vrieling verdiende met zijn derde plaats 37.000 euro. De hoofdprijs van 92 mille was voor de Amerikaanse amazone Beezie Madden. Zij stuurde Contes C in de beslissende omloop na 38,38 seconden door de finishlijn, voor de derde keer zonder strafpunten. De Ier Denis Lynch (Lantinus) werd op ruim een halve tel achterstand tweede.

Lynch was met zijn in Duitsland gefokte paard, tijdens de Spelen van 2008 in Hongkong positief bevonden, de enige andere foutloze combinatie. Edwina Alexander, de Australische vriendin van GCT-initiatiefnemer Jan Tops, eindigde op de haar zo vertrouwde Brabantse bodem als vierde met Cevo Itot du Château. Ze liep in de barrage 8 strafpunten op.

Maikel van der Vleuten (VDL Groep Verdi), Harrie Smolders (Regina Z) en Wout-Jan van der Schans (Eurocommerce Seoul) behoorden na de eerste manche nog tot de top 18, maar konden hun kans op een topprijs niet grijpen.

Stegen.net | ANP