Jur Vrieling derde in Global Champions Tour Shanghai

Share
  • 5 mei 2019 14:39

door: KNHS, 5 mei 2019 14:39

🔴 Shanghai
Jur Vrieling is tijdens de Global Champions Tour in Shanghai derde geworden. De ruiter uit Holwierde leverde daarmee samen met VDL Glasgow vh Merelsnest een topprestatie. Winnares Danielle Goldstein en Darragh Kenny (tweede) gingen Vrieling voor op het erepodium.

Negen combinaties plaatsten zich voor de barrage in de vierde wedstrijd van de Global Champions Tour van dit seizoen. Jur Vrieling ging als tweede van start met zijn dertienjarige hengst van de VDL Stud en verbeterde gelijk het foutloze resultaat van Luciana Diniz, waarmee hij de leiding overnam.

Jur Vrieling Glasgow van het Merelsnest
Jur Vrieling werd VDL Glasgow van het Merelsnest derde in Global Champions Tour van Shanghai.
📸 Stefano Grasso

De Ier Darragh Kenny was direct daarna ruim sneller dan Vrieling. Het was alleen de voor Israël rijdende en in Putten woonachtige Danielle Goldstein die nog beter was. De andere kandidaten waren vaak wel sneller dan Vrieling, maar hun paarden lieten de balken niet liggen. Daarmee stond Vrieling trots op het podium met een mooie bonus van 91.500 euro in zijn zak.

[photo 795]

Marc Houtzager was met Sterrehof’s Calimero ruim twee seconden dan TeamNL-collega Vrieling, maar moest met Sterrehof’s Calimero een fout op de laatste hindernis incasseren, waarmee de ruiter uit Rouveen op de zevende plaats eindigde.

Smolders leidt klassement

Harrie Smolders (Lage Mierde), was niet van de partij in Shanghai, maar is na zijn tweede en derde plaats in Miami en Mexico-City op de vierde plaats in de tussenstand van de Global Champions Tour de beste Nederlander. Maikel van der Vleuten (Someren) staat op de 8e plaats.

🔴 Stegen.net | Knhs


Uitslag Grote Prijs GCT Grand Prix Shanghai, 1.60m

  1. Danielle Goldstein (Isr), Lizzymarry (v.Cabri d’Elle), 0 – 0, 37.98 sec
  2. Darragh Kenny (Ier), Balou de Reventon (v.Cornet Obolensky), 0 – 0, 38.06 sec
  3. Jur Vrieling (Holwierde), VDL Glasgow vh Merelsnest (v.Nabab de Reve), 0 – 0, 40.63 sec
  4. Marc Houtzager (Rouveen), Sterrehof’s Calimero (v.Quidam de Revel), 0 – 4, 38.55 sec