Jur Vrieling met Comme-Laude W derde in Grote Prijs Londen

Share
  • 21 augustus 2022 13:27

door: KNHS, 21 augustus 2022 13:27

📌 LONDEN- Jur Vrieling (Holwierde) werd zater­dag­avond derde in de Grote Prijs van de Global Cham­pions Tour in Londen. Een pres­tatie van formaat, want het was pas de eerste Grote Prijs die Vrieling reed met zijn paard Comme-Laude W. De Belg Pieter Devos won de wed­strijd, zijn land­genoot Olivier Philippaerts werd tweede.

Vrieling is in grootse vorm na het team­zilver vorige week op het WK en de 18e plaats in de WK-finale. Vrieling steeg dankzij de derde plaats in Londen naar de achtste in de tussenstand van de Global Champions Tour. ,,Dit is lekker, ik ben er echt blij mee”, lacht Vrieling. Comme-Laude is een 12-jarige ruin van Comme Il Faut.

Hij vervolgt: ,,We hebben de flow te pakken. Een paar weken gele­den won ik de Grote Prijs in Veeningen, het WK ging wel redelijk en nu deze derde plaats. Ik had Comme-Laude W al een paar keer mee gehad op con­cours, nadat hij eerst door Bart Bles werd gereden. Dit was onze eerste Grand Prix. Ik had Ellen Whitaker en Pieter Devos voor mijn hun barrage zien rijden. Ik hoopte dat ik sneller zou zijn dan Ellen en dat lukte. Ik wist dat ik de tijd van Pieter niet zou halen. Dan ben je nog afhankelijk van de ruiters na mij en daarvan was Phippaerts ook sneller.”

Groningse nuchterheid

Na deze successen komt de Groningse nuchter­heid ook naar boven. ,,Het is paardensport dus het kan ook zo weer anders zijn. Maar voor nu gaat het heerlijk. Ik moet nog wat meer een com­binatie vormen met Comme-Laude W, maar ik ben zeer tevreden over hem.”

Voorafgaand aan de Grote Prijs reed Vrieling zijn andere top­paard Fiumicino van de Kalevallei naar de vijfde plaats in de Global Champions League wed­strijd. ,,Fiumicino sprong ook heel goed. Hij mag volgende week in de volgende wedstrijd van de Global Champions Torur in Valkenswaard weer mee.”

Zes van de 33 combi­naties aan start in de elfde Grand Prix van de Global Champions Tour 2022 bleven in Londen foutloos en plaatsten zich daarmee voor de barrage. In de barrage mocht Vrieling als vierde van start, nadat de latere winnaar Pieter Devos met Mom’s Toupie de la Roque een tijd van 36.92 seconden had neergezet.

Vrieling koos de aanval en reed de barrage scherp en in een hoog tempo, waarbij Comme-Laude W, die zijn loopbaan begon in de stallen van winnaar Devos, fantastisch bleef springen. De tijd op de finish (38.71) was goed voor de tweede plaats op dat moment. Olivier Philippaerts verbeterde het resultaat van Vrieling, waarmee de Groninger op de derde plaats eindigde.