archief
contact
+31 6 53239630

Jur Vrieling heerst met Zirocco Blue in Grote Prijs CSI Twente

GEESTEREN – Jur Vrieling heeft zondag de Grote Prijs van het CSI Twente gewonnen. De ruiter uit Holwierde was de beste met VDL Zirocco Blue VDL. Het was een slotrubriek die onderbroken werd door een hoosbui. Veel deelnemers trokken zich terug.
Jur Vrieling won met Zirocco Blue de Grote Prijs van Geesteren.

blokjeGEESTEREN | STEGEN.NET | ANP
Jur Vrieling heeft zondag in Geesteren de Grote Prijs van het CSI Twente veroverd. De springruiter uit Holwierde vormde met de hengst VDL Zirocco Blue NOP verreweg de beste combinatie in de barrage. Dat leverde hem een premie van 33.000 euro op.

Jur Vrieling won met Zirocco Blue de Grote Prijs van Geesteren.
Jur Vrieling won met Zirocco Blue de Grote Prijs van Geesteren.
©HIPPISCH TWENTE

Vrieling was in de beslissende omloop aanzienlijk sneller dan regionaal favoriet Gerben Morsink uit Beuningen, die met Faithfull als enige andere finalist foutloos bleef. Het verschil op de finishlijn was 3 seconden, Morsink nam genoegen met 27 mille. De Zweed Alexander Zettermann (Cafino) eindigde als derde.

Gerco Schröder (Zamora) haalde voor eigen publiek de barrage niet wegens tijdsoverschrijding in het eerste parcours. Dat leverde hem 1 strafpunt op.

Het was een Grote Prijs met twee compleet verschillende gezichten. Het aantal deelnemers bedroeg zestig en daarom was er halverwege de wedstrijd een pauze ingelast voor een show. Voor de pauze was het parcours zonder meer goed te springen, ondanks de technische problemen die parcoursbouwer Rob Janssen had opgetrokken. Vijf combinaties bleven foutloos. In die pauze braken de wolken boven het Overijsselse plaatsje en het gevolg was een complete hoosbui die de grasbodem ernstig aantastte. Daardoor kwam bijna de helft van de dertig starters niet meer in actie.

Total
0
Shares
1 comment

Comments are closed.

gerelateerde berichten
Total
0
Share