Roel Meeuwes Drents kampioen met Vienna

Share
  • 13 augustus 2011 17:25

door: Steven Stegen, 13 augustus 2011 17:25

Roel Meeuwes met VDO Vienna.

DE WIJK – Roel Meeuwes is al op vrijdag als Drents kampioen gehuldigd bij het ZZ-springen. Vanwege de vele regen van de laatste tijd kende het Drents kampioenschap een uitgekleed programma. Op de slotdag hoefden de klassen M, Z en ZZ niet meer in actie te komen.

Meeuwes pakte de zwaarste titel na een barrage met nog vijf tegenstanders, nadat eerder al tien combinaties besloten om niet te starten vanwege de gesteldheid van het terrein. Roel Meeuwes bleek in de barrage de beste. De veehouder uit Havelte reed het eigen fokproduct VDO Vienna (v. Indoctro), een paard dat vorig jaar geruime tijd geblesseerd was. De merrie brak tot twee keer toe een griffelbeentje en moest voor een operatie compleet onder narcose.

Meeuwes was uiteraard zeer blij met de zwaarste titel. ,,Ik rij niet zo heel veel wedstrijden, maar Vienna doet het eigenlijk altijd goed. In Hardenberg waren we de beste combinatie en in de Eurohill finale in Veeningen zijn we vierde geworden. Het is prachtig om kampioen te worden, maar het was leuker geweest als we gewoon alle geplande parcoursen hadden kunnen rijden. Maar de organisatie valt niets te verwijten; ze hebben er alles aan gedaan om het evenement door te kunnen laten gaan”, aldus Roel Meeuwes.

De tweede plaats in de ZZ ging naar Iris van Strik met Don Vito, gevolgd door de als derde geëindigde Lisa Broekert op Wotherspoon.

Veel fouten

In de klasse Z werden behoorlijk veel fouten gemaakt. Uit de flinke groep deelnemers bleven er uiteindelijk maar vier foutloos. In de barrage reed Laura van Trigt met Esdoorn’s ZZ Top razendsnel rond, maar met twee springfouten zat er voor haar niet meer in dan de vierde plaats. Maarten Vos eiste de Drentse titel op met Zakkebollie, gevolgd door Marian Lunsche met Whatever. Gert van den Hof was met Zanthor ook sneller dan Maarten Vos, maar hoorde onderweg één balk in de modder vallen en werd derde.

In de klasse M leverde Peter Hokse met afstand de beste prestatie met Zuchiny. De 31-jarige ruiter uit Rouveen heeft een speciale pand met het paard. ,,Ik heb ‘m als het ware geërfd van heer Waanders.” Hokse kon in de barrage comfortabel van start, want hij had twee paarden in de strijd. Met Mebo’s Amelus reed hij eerst foutloos. ,,Ik stond al tweede toen ik met Zuchiny in de baan kwam, dus dat rijdt wel fijn. Ik kon dus echt een gokje wagen.”

Eerder meldden we abusievelijk dat Hokse zijn titel moest inleveren vanwege niet kloppende entingen, maar dit blijkt niet juist. Hiervoor excuses!

In de L zette Herwin Slager de beste prestatie neer, maar de titel werd hem ontnomen, want bij controle bleek de vaccinatie van zijn paard niet in orde.

Geke Prins pakte de zwaarste ponytitel. ©Roos Meertens

Het ZZ-springen voor pony’s was niet bijster dik bezet, maar de rubriek kreeg in Geke Prins wel een aansprekende kampioene. Prins beperkte de schade met Djambo tot één balkje. Spannender was het in de Z cat. D met zes combinaties in de barrage. Meike Scholte en haar Quinten bleken de snelsten en bleven daarin opnieuw foutloos.

In de Z-C eiste Christa Schaaphok overtuigend de titel op door met Aloha als enige alle hindernissen in tact te laten.

In de M D/E moest Lars Wonder alle zeilen bijzetten om de titel veilig te stellen, maar dat was de Stroomruiter wel toevertrouwd. Lars zette de concurrentie met Wonder’s Wembley op overtuigende achterstand. Lianne Koopmans was in de  M-C de sterkste met Giorgio.

 

 

 

Uitslagen:

ZZ:
1. Roel Meeuwes, VDO Vienna, 0-36,81
2. Iris van Strik, Don Vito, 0-37,85
3. Lisa Broekert, Wotherspoon, 0-37,96

Z:
1. Maarten Vos, Zakkebollie, 0-40,83
2. Marian Lunsche, Whatever, 0-42,81
3. Gert v.d. Hof, Zanthor, 4-40,71

M:
1. Peter Hokse, Zuchiny, 0-33,19
2. Ragonda Brusse, Charmander, 0-36,60
3. Michiel Brusse, Anderboy, 0-37,39

Stegen.net