Sander Marijnissen completeert dressuurteam

Share
  • 2 augustus 2011 09:26

door: redactie, 2 augustus 2011 09:26

ROTTERDAM – Sander Marijnissen completeert de Nederlandse dressuurequipe voor het Europees kampioenschap, dat 17 augustus in Rotterdam begint. Bondscoach Sjef Janssen gaf de ruiter uit Wijdewormer maandag de laatste beschikbare plek na diens overtuigende proef met zijn paard Moedwill in Hickstead.

Het ‘vertrouwde’ drietal Adelinde Cornelissen (Jerich Parzival), Hans Peter Minderhoud (Exquis Nadine) en Edward Gal (Sisther de Jeu) stond al eerder vast als deelnemer. Anky van Grunsven heeft haar olympische succespaard Salinero weliswaar weer blessurevrij aan het lopen, maar de voorbereidingstijd voor een EK was te kort. Imke Schellekens -Bartels verwacht pas in het najaar een fitte Sunrise te kunnen zadelen.

Marijnissen (40) kreeg zondagavond laat van Janssen, die maandag tijdens de persconferentie in het Kralingse bos ontbrak wegens privé-omstandigheden, te horen dat hij Marlies van Baalen tot de rol van reserve had veroordeeld. Het EK wordt zijn eerste grote toernooi met de inmiddels 17-jarige Moedwill.

Sander Marijnissen met Moedwill.

,,Ik heb dat paard al zo vaak kunnen verkopen. Voor heel grote bedragen. Daarvan had ik een huisje kunnen kopen en rustig aan doen. Maar ik heb zo’n band met dat dier en beleef zoveel plezier aan de sport, dat ik het niet heb gedaan. Dit is de beloning. Dit geeft zoveel motivatie”, zei de enthousiaste ‘vierde man’.

Zijn bijdrage aan het teamresultaat bepaalt mogelijk de kleur van de medaille. Engeland en Duitsland zijn met Nederland de favorieten voor het podium. Dankzij de onderlinge in- en verkoop van paarden, vooral door de
vaak verguisde Hollandse koopmansgeest, zijn de verschillen waarschijnlijk kleiner dan ooit en is de spanning dus navenant groot.

,,Ik wil hier een persoonlijk record rijden”, keek Marijnissen vooruit. ,,Zo tussen de 70 en 74 procent. Ik hoop dat ik hier vleugels krijg.” Een topprestatie houdt hem ook in beeld voor nog een bijzonder evenement dat over een jaar op het programma staat in Londen: de Spelen. ,,Dat is mijn droom.”

Cornelissen

Adelinde Cornelissen heeft zondag in de Grote Prijs van Hickstead de kür op haar naam geschreven. De amazone uit Nijkerk leverde met Jerich Parzival een foutloze proef af in Engeland. Cornelissen scoorde 84,925 procent. Carl Hester uit Engeland eindigde als tweede (81,800). Emma Hindle, ook uit Engeland, werd derde met 77,350. ,,Ik heb een heerlijke kür gereden, waarin alles klopte”, zei Cornelissen.

Stegen.net | KNHS