Home » Bezoekersrecord voor Horse Event in Deurne
algemeen

Bezoekersrecord voor Horse Event in Deurne

  • DEURNE

De weergoden waren het paardenevenement Horse Event goed gezind tijdens de tiende editie. Terwijl het elders in Nederland regelmatig goot van de regen, genoten ruim 32.500 bezoekers in het Brabantse Deurne van het goede weer en de spectaculaire paardensport. In het kader van Horse Event stonden, naast ruim 200 demonstraties, diverse wedstrijden, congressen en een jubileumshow op het programma.

Zaterdag bereikte het evenement met 13.800 bezoekers een all time-dagrecord, mede door de bijzondere jubileumshow die zangeres Trijntje Oosterhuis ‘s avonds verzorgde, samen met paardensport-toppers uit heel Europa. Met deze muzikale show heeft Horse Event er dit jaar een heel nieuw element bij gekregen. Trijntje Oosterhuis: ,,Het is geweldig om mijn muziek te combineren met de bewegingen van de paarden. Ik heb er enorm van genoten”.

Mischa Koot en Derk Jan Mekkes tijdens een showblok.

Hoogtepunten in de show waren de optredens van de Franse paardenfluisteraar Jean Francois Pignon en de Spaanse beroemdheid Sebastian Fernandez. Ook toppers als Europees kampioenen Adelinde Cornelissen en IJsbrand Chardon, drievoudig Olympisch kampioene Anky van Grunsven, eventer Tim Lips en dressuuramazone Imke Schellekens-Bartels maakten in Deurne hun opwachting. Het evenement stond dit jaar voor een groot deel in het teken van het Spaanse paard, met shows, een premiekeuring en wedstrijden voor paarden van het ‘Pura Raza Espanol’.

De belangrijkste sportrubrieken werden gewonnen door dressuuramazone Marrigje van Baalen (Rabo Future test) en springamazone Frederique Lebon (KNHS Boerenbond-Welkoop Cup). De finale van de Luxaflex FNRS zitcompetitie werd gewonnen door Marloes de Wit, Maud Tjerkstra en Nadia Kuivenhoven. Winnaar van de titel “Hippisch Ondernemer van het Jaar” werd Manege ’t Halster uit Oisterwijk. [Stegen.net]

Deel dit met je vrienden