Horse Event hoopt met aangepast programma door te kunnen gaan

Horse Event hoopt met aangepast programma door te kunnen gaan

1 mei 2020 15:23 0 Door redactie
Deel dit met je vrienden

📌 Vijfhuizen
📝 STEGEN.NET | Persbericht

Aan de al lange lijst met vanwege corona afgeblazen evenementen komt maar geen einde. Toch zijn er ook organisaties die nog wel enige hoop hebben dat ze later dit jaar alsnog hun evenement kunnen houden. Dat geldt bijvoorbeeld voor Horse Event.

Tot 1 september zijn evenementen vanwege de coronacrisis verboden. Horse Event in Vijfhuizen stond al voor later in die maand gepland en zit dus aan de ‘goede kant van de streep’, zoals de organisatie dat noemt.

Lisanne Thomas tijdens een eerdere editie van Horse Event.

De organisatie zegt nauw contact te hebben met Libéma (Expo Haarlemmermeer), de veiligheidsregio en gemeente. Het is de bedoeling om Horse Event door te laten gaan, met inachtneming van de ‘anderhalve meter regel’.

Uit berekeningen aan de hand van cijfers uit het evenementenprotocol blijkt dat er ongeveer twee maal zoveel ruimte moet worden geboden dan voorheen. De focus ligt op het wegnemen van de druk bij de entree, pistes, horeca en toiletten. Daarnaast verwacht Horse Event dat de vraag naar tickets onverminderd groot zal zijn, vanwege de behoefte om er in het najaar weer op uit te gaan. Daarom is er gezocht naar een manier om de bezoekerscapaciteit op peil te houden met inachtneming van alle veiligheidsmaatregelen.

Een passende oplossing blijkt het verruimen van de openingstijden in combinatie met het werken met twee ‘timeslots’ in de ochtend/middag en in de middag/avond. Tussen deze timeslots in, is er een ruime pauze waarin de eerste groep het terrein verlaat en de tweede groep instroomt. De gemiddelde bezoekduur bij voorgaande edities was 6,5 uur, de timeslots zullen 5 uur gaan duren. Om bezoekers tegemoet te komen, worden na rato hiervan de entreeprijzen gereduceerd. Ook werkt Horse Event aan een ‘crowd management-plan’ waarmee de bezoekers op een verantwoorde manier worden verspreid over het terrein.