Margriet Kruizinga vooraan op CH Parkstad

  • 18 september 2011 19:58
door: redactie, 18 september 2011 19:58
  • VEENDAM

Margriet Kruizinga is zondag winnaar geworden van het ZZ-klassiek tijdens het Parkstad concours in Veendam. De amazone uit Schoonloo wist met haar paard Wi-Janda in de barrage als enige nogmaals foutloos te blijven.

Margriet Kruizinga met Wi-Janda. ©Steven Stegen

Het CH Parkstad maakte de afgelopen jaar een flinke groei door en is een begrip geworden. Vaak zijn de weergoden het evenement goed gezind, maar dit jaar vielen er toch flinke buien en dat had z’n weerslag op de bodem. Niet alle ruiters besloten daarom aan de start te verschijnen.

Margriet Kruizinga onderstreepte opnieuw haar goede vorm. Ze won afgetekend het ZZ-klassiek. Weite Oldenziel was in de barrage weliswaar meer dan twee seconden sneller, maar hij maakte met Valanta wel drie springfouten. Wel won hij eerder op de dag een progressief parcours met White Rush.

Ook Yvonne van Dijk presteerde opvallend. De amazone uit Veendam behaalde diverse hoge klasseringen. Zo won ze met Ali Baba een Z-parcours, werd ze tweede met Barinka en bovendien schreef ze met Urlando het tweede ZZ-treffen op haar naam, waarbij Weite Oldenziel opnieuw het nakijken had.
[Stegen.net]