Rianty Zwart wint CH Parkstad Veendam: ‘ik ben het nog niet verleerd’

Share
  • 10 juli 2016 19:43

door: Steven Stegen, 10 juli 2016 19:43

VEENDAM | STEGEN.NET

Rianty Zwart pakte zondag de overwinning in de Z/ZZ-klasse tijdens het CH Parkstad Veendam. In het fraaie park Borgerswold was ze in het klassiek parcours de beste met Elievia.
Rianty Zwart en Olievia op weg naar de overwinning op het CH Parkstad Veendam.

Rianty Zwart en Olievia op weg naar de overwinning op het CH Parkstad Veendam.
FOTO: STEVEN STEGEN

Het CH Parkstad werd voorheen in september verreden, maar na een aantal jaren met slecht weer besloot de organisatie een nieuwe datum te zoeken. Het werd dus juli, een week voor het Gronings kampioenschap. Het evenement had nu inderdaad over het weer niet te klagen, maar helaas viel de deelname in de Z/ZZ tegen. Het mooie evenement had in deze hoogste klasse meer deelnemers verdiend.

Ingebouwde barrage
Elf combinaties kwamen aan de start in het door Jan Oldejans opgestelde parcours, met ingebouwde barrage. Claudia van Dijk reed als eerste op tijd. Ze deed met Wednesday een hele goede poging, maar maakte twee fouten in de barrage.

Lynn Bulthuis reed Dollard's Cracker Jack naar de tweede plaats op het CH Parkstad.

Lynn Bulthuis reed Dollard’s Cracker Jack naar de tweede plaats op het CH Parkstad.
FOTO: STEVEN STEGEN

Daarna volgde Rianty Zwart en haar schimmel Elievia (v. Cardento). Zij was sneller dan Van Dijk en bovendien foutloos. Rianne Visscher maakte vervolgens een foutje met Coco Mademoiselle in een iets langzamere tijd. Als laatste reed Lynn Bulthuis nog de barrage met Dollard’s Cracker Jack. De jonge amazone van ZEO ging ook foutloos rond, maar wist Zwart’s tijd niet te benaderen.

Rianty Zwart was blij met haar zege. Ze loodste haar schimmel door het parcours alsof ze nooit uit de wedstrijdpiste verdwenen is. Toch heeft ze een tijdje een stap terug gedaan, vanwege de geboorte van haar tweeling. Maar nu is de amazone uit Oostwold terug. ,,Ik ben het nog niet verleerd”, glunderde Zwart. ,,Ik kom steeds beter in het ritme.”

Uitslag Z/ZZ-klassiek CH Parkstad 2016

ruiter paard strpnt
1 Rianty Zwart
LR Doorzetters
Elievia
v. Cardento
0-41.72
2 Lynn Bulthuis
RV ZEO
Dollard’s Cracker Jack
v. Veneur
0-43.32
3 Rianne Visscher
LR Niop
Coco Mademoiselle
v. Quasimodo Z
4-43.95