Rianne Visscher en Hilde Veenstra aan kop op CH Parkstad Veendam

  • 1 juli 2019 09:21

door: Steven Stegen, 1 juli 2019 09:21

🔴 Veendam
Rianne Visscher (met Cudame P) en Hilde Veenstra (met Beverly) wonnen zondag bij het CH Parkstad Veendam de zwaarste springrubrieken. Na een jaar afwezigheid beleefde het sfeervolle evenement in Park Borgerswold een mooie rentree.

Rianne Visscher Cudame P
Rianne Visscher met Cudame P. tijdens CH Parkstad Veendam.
📸 Steven Stegen

Zeker, de deelname in de zwaarste klassen bij het springen zou nog duidelijk beter kunnen. Ook in Veendam is zichtbaar dat rijden op gras voor veel ruiters een reden is om niet deel te nemen. Voorzitter Nico Kort van CH Parkstad liet voorzichtig doorschemeren dat er verkennende gesprekken lopen om ook in Veendam een all-weather bodem te realiseren.

Het klassiek Z/ZZ-parcours leverde twee foutloze ronden op. In de barrage was Rianne Visscher de beste. Met de ervaren Cudame P. zette de 25-jarige amazone uit Meeden een foutloze ronde neer in een tijd van 37.68. Rana Dalenoord reed met Waligra foutloos in 39.07. Geke Prins pakte de derde plaats. De jonge amazone uit Holsloot kreeg met Dakar Junior Z een strafpunt voor tijdsoverschrijding in het basisparcours.

Hilde Veenstra eiste de overwinning op in het Z/ZZ-progressief. Met Beverly pakte de amazone uit Drachtstercompagnie de volle mep van 36 punten. Haar tijd van 46.51 was beduidend sneller dan die van Rana Dalenoord, die opnieuw tweede werd.

Dressuur goed bezet

De dressuur was goed bezet, mede vanwege de selectie voor het Gronings kampioenschap. Saskia Knol won de eerste proef ZZ-licht met ShipFund’s Halivia met 238 punten.

Marloes Oosterhof werd met Hudson tweede, maar in de tweede proef waren de rollen omgedraaid en behaalde Oosterhof de overwinning.