Springruiters aan de leiding op EK Madrid

Share
  • 15 september 2011 21:28

door: redactie, 15 september 2011 21:28
  • MADRID

De Nederlandse springruiters zijn donderdag bij het EK opgeklommen naar de eerste plaats. Met op vrijdag nog één ronde te gaan heeft de formatie van bondscoach Rob Ehrens Frankrijk van de koppositie verdrongen. Oranje maakte in de Spaanse hoofdstad indruk met drie foutloze rondjes.

Gerco Schröder staat met New Orleans nu vijfde en is de beste Nederlander.

Die kwamen op naam van Eric van der Vleuten (VDL Groep Utascha SFN), Gerco Schröder (Eurocommerce New Orleans) en Jeroen Dubbeldam (BMC Van Grunsven Simon). Alleen Maikel van der Vleuten had enkele missers. Door de goede prestaties staan de Nederlanders er ook in het individuele klassement goed voor. Schröder is vijfde en Dubbeldam zevende, beiden op minder dan een springfout van de Duitse lijstaanvoerder Carsten-Otto Nagel. Eric van der Vleuten is 12e. Zijn zoon Maikel is teruggevallen naar de 30e positie.

In het landenklassement is het verschil tussen Nederland en Duitsland evenmin groot 7,42 tegen 10,41. Ook dat is nog geen springfout. Frankrijk is derde, 15,95. Bij de Duitsers bleef in de wedstrijd van donderdag alleen Nagel met Corradina zonder fouten.

In 2007 werd Oranje in Duitsland al eens Europees kampioen. Dubbeldam en Schröder maakten deel uit van die equipe. Een jaar eerder (2006) was Nederland in Aken zelfs wereldkampioen geworden. Met de prestaties tot nu toe in Madrid ligt de formatie van Ehrens op schema voor kwalificatie voor de Olympische Spelen. Die werd vorig seizoen bij de Wereldruiterspelen gemist.

Volgens Schröder is de strijd nog geheel open. Wel is hij optimistisch. ,,Ik vond het een uiterst moeilijke proef. Desondanks had ik alleen even een probleem bij de sloot. We kwamen er naar mijn gevoel maar nipt over. New Orleans voelde vandaag net zo goed en scherp aan als gisteren en ik ben er zeker van dat deze schimmel ook de derde dag van dit EK aankan.” [Stegen.net | ANP]